Футболният мениджър Несим Нешадов е главен виновник да се състои престижната контрола, която изиграха "акулите" с елитния турски Касъмпаша. Селекцията на Димитър Димитров-Херо загуби с 0:1 в проверката, състояла се на стадион "Реджеп Ердоган". Роденият в Хасково през 1973 година Несим Нешадов, който 2004-а стана шампион с Локомотив (Пловдив), също така е с основна заслуга за успешните трансфери, които Черноморец осъществи в последните години в турската Суперлига. Ето какво сподели той за официалната страница на "акулите":

- Несиме, кажи ни как се стигна до този мач, между Касъмпаша и Черноморец?
- Отношенията ми с двата отбора са много добри. От Касъмпаша търсеха отбор от чужбина за контролна среща в тази пауза заради националните отбори. Свързах се с Черноморец, от бургаския клуб се съгласиха и мача стана факт.

- Можем ли да кажем, че Касъмпаша тази година е хитът в турската Суперлига?
- Да, със сигурност! Отборът има нови собственици, много сериозни хора. В момента е на 4-о място и целта е класиране в Лига Европа. Направиха много сериозни трансфери и сега, следващата седмица, имат мач с Бурсаспор, от който изход до голяма степен ще зависи дали ще се класират за евротурнирите.

- За мача с Черноморец липсваха ли много от основните играчи на турския тим?
- 3-4 от основните футболисти играха в контролата с Черноморец, но можем да кажем, че и тези, които взеха участие в двубоя, по нищо не отстъпват на отсъстващите. Касъмпаша имат и 4-5 национални състезатели на различни държави и това е причината да не са в пълния си състав.

- Малко страничен въпрос, има ли реален интерес към играчи на Черноморец в момента?
- Има, дори на полусезона един трансфер пропадна на косъм! Но се надявам лятото този трансфер да стане факт.

- Последно време се заговори, че Джон Тери е възможно да бъде закупен от Фенербахче? Нещо вярно има ли?
- Разбира се, когато се заговори, че турски гранд желае някоя футболна звезда, това обикновено е истина. Няма да се учудя, ако след време дори Кристиано Роналдо дойде да играе в турската Суперлига!

- Скоро очакваш ли българската "А" група поне малко да се доближи до турската Суперлига? Каква е формулата?
- Не вярвам да се случи. На първо място тук държавата сериозно помага на собствениците. В Турция се отпускат кредити дори за 100-годишен период, на собствениците на футболните клубове, за да могат те да си направят правилна финансова политика. Отделно от това, телевизионните права в Турция са много високи и се получава така, че собствениците на футболните клубове реално не плащат пари от собствения си джоб, практика, която е при повечето български отбори.