ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Голмайсторът на Хебър Георги Николов прикова вниманието преди дни, вкарвайки хеттрик във вратата на Локомотив (Пловдив). Тимът му обаче загуби с 3:4, а в неделя футболистите на Любослав Пенев бяха на секунди от измъкване на точка от Левски (0:1). 

21-годишният Николов е израснал на "Герена", а в откровеното интервю, което даде пред БЛИЦ Live, обясни, че искам някой ден да се завърне там и да бележи попадения със синия екип.

Таранът е родом от Враца, мина и през школата на Лудогорец. Сега Николов е амбициран да вкарва и за младежкия национален отбор. Селекцията на Александър Димитров гостува в четвъртък на Естония, а на 12 септември приемаме Израел на стадион "Александър Шаламанов" в първите мачове от квалификациите за Евро 2025.

Новият голмайстор на сцената на родния футбол говори пред камерата на БЛИЦ Live:

- Георги, вече имаш 4 гола от началото на сезона, всеки мач ли ще вкарваш, каква цел си си поставил?
- Дай Боже, така да продължавам - да бележа всеки мач. Най-важното е да побеждаваме.

- Но пък на Левски не успя да отбележиш, загубихте с 0:1 след гол в последната секунда. Нямахте обаче много положения пред вратата на домакините. Как видя мача отвътре?
- Няма значение кой ще вкарва - дали аз или някой от съотборниците ми. Мачът беше равностоен, те все пак имаха повече положения от нас, можеше да си тръгнем с точка. 

 Топ Коефициенти за Спортни Залози!

- Миг невнимание в края ли доведе до загубата ви?
- Не е невнимание, а късмет. Късметът беше на тяхна страна.

- По-особено ли е чувството да играеш срещу Левски, след като си играл в школата на "сините"? 
- Да, разбира се. Бях три години половина в Левски като юноша. След това преминах в Лудогорец , където бях 4 години. На 11 години започнах в школата на Левски. Първият треньор ми беше Борислав Кьосев, който по-късно ме взе и в Спортист (Своге). 

- С екипа на Левски вкарваше ли много голове?
- Да. Преди да отида на "Герена", играх в школата на Ботев (Враца). Може да прозвучи малко нереалистино, но в зоналното първенство се отличих с 92 гола за 24 мача, след което ме взеха в Левски. Имаше интерес и от други клубове, но избрах Левски.

- Сърцето ти е синьо ли? Затова ли избра Левски?
- Левски, Ботев (Пловдив) и Лудогорец ме искаха. Избрах Левски, защото тогава им бях фен. Сега също съм им привърженик, но в момента съм в Хебър и ако бях вкарал гол на "Герена", щях да се зарадвам.

- Поставил ли си си цел някой ден да се завърнеш в Левски?
- Защо не, в този живот всичко може да стане.

- Защо напусна школата на Левски и отиде в Лудогорец?
- Така се развиха обстоятелствата. Обадиха ми се от Лудогорец и прецених, че там може да бъде по-добро развитието ми. Заминах в Разград на 15 г. Играх там до 19 г. Имам и трофей. С 19-годишните спечелихме елитната група под ръководството на Захари Сираков. След това бях в Лудогорец II, получих обаждане от Ботев (Враца) и се върнах в родния ми град. Във Враца обаче не получих достатъчно шанс и разтрогнах договора, след което преминах в Спортист (Своге), където Борислав Кьосев ме привлече. Бях щастлив там, вкарвах голове във Втора лига.

- Селекционерът Александър Димитров те забеляза и те повика, изненада ли се?
- Работя за това нещо. Очаквах да бъда повикан при младежите. Винаги при обявяването на списъка на младежкия национален отбор, влизам и гледам дали името ми е там. Благодарен съм на Александър Димитров, че ми дава възможността и шанса. Младежкият ни отбор в момента е основата на мъжкия тим. 

- В съблекалнята казвате ли си "айде да бием и да отидем на Европейското"?
- Разбира се, излизаме да мачкаме, да защитаваме герба на България. Срещу всеки отбор сме на 120%. 

- В семейството ти имало ли е други футболисти?
- Баща ми е играл, но не на високо ниво. Винаги ме подкрепя, дава ми съвети. Головете са за тях и за феновете на Хебър. Привържениците много ни подкрепят, за което им благодаря. 

- Какво е да работиш с легендата Любослав Пенев?
- Дава ми много добри съвети, което е важно за млад нападател като мен. Щастлив съм, че работя с него. Пенев е човек с характер, много голям професионалист. 

- Какви контузии си имал?
- Чупили са ми скула, противник ме удари с глава. Сцепена вежда също. Имам и лека операция на коляното, козметична. 

- Какво обичаш да правиш в свободното време и имаш ли си приятелка?
- Имам приятелка. Свободното време го прекарвам с нея и с приятели във Враца, до които не съм често. Приятелката ми е врачанка, често ми идва на гости в Пазарджик. Година и половина сме заедно. Радва се на успехите ми. Помага ми, когато ми е трудно. 

- Взе наградата за Играч на кръга след хеттрика във вратата на Локомотив (Пловдив), какви успехи искаш да постигнеш и може ли да станеш голмайстор на първенството?
- Не си поставям конкретни цели, прекалено млад съм. Първо искам да се изградя като футболист, като име, всичко ще си дойде с времето. Тренировки и мачкане. 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ 
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!