Големият талант на Славия Калоян Кръстев се превърна в голмайстор на юношеския национален тим на България до 19 години, който се класира на Евро 2017. 18-годишният нападател реализира три гола за селекцията на Ангел Стойков, като сподели в интервю за БЛИЦ СПОРТ, че е амбициран да продължи да вкарва попадение - не само за България, а и за Славия. 

- Поздравления за успеха! Мина ли еуфорията след класирането?
- Благодаря, но още ни държи. Няма как да мине толкова бързо. Чувството е уникално. На Европейско сме - в Топ 8 сме... Още се опитвам да осъзная какво направихме. 

- Как успяхте, много трудно ли ви беше на Елитния кръг във Франция?
- С много хъс. Всички бяхме като едно цяло. Отидохме с нагласата да побеждаваме. Очаквахме да се класираме, бяхме мотивирани и сигурни, че ще успеем. 

- Селекционерът Ангел Стойков как ви мотивираше?
- Той знае, че можем. Има ни доста голямо доверие. Вярваше ни през цялото време. Стартирахме с равенство срещу Израел (1:1), знаехме, че ще бъде труден мач. Бяхме ги разучили, но пък после се вдигнахме и спечелихме срещу Франция и Босна. Надиграхме ги и заслужено се класирахме на Евро 2017.

- Превърна се в голмайстор на отбора. Смяташ ли, че очакванията към теб ще се повишат?
- Това ми е целта - да вкарвам. Както за националния отбор, така и за Славия. Давам всичко от себе си във всеки мач и всяка тренировка. 

- Ясни са евентуалните съперници за Европейското в Грузия, кои отбори предпочитате?
- Който ни се падне, нямаме предпочитания. След като победихме Франция и Португалия - европейските шампиони, значи имаме шанс да спечелим срещу всеки отбор. 

- Със силните си изяви на мачовете във Франция привлече ли интереса на някой от европейските клубове, които имаха емисари?
- Не знам дали има интерес към мен. Никой не ми е казвал, а и сега не мисля за трансфер. Първо искам да се докажа в Славия. 

- На кой от европейските клубове симпатизираш?
- Нямам любим отбор. 

- Вече втори сезон играеш за мъжкия тим на Славия. Много ли е трудно в Първа лига?
- Да, доста по-трудно е, не е като при юношите. Опитвам се да се адаптирам, по-опитните футболисти ми помагат. Георги Петков ми помага доста. 

- За него се знае, че е голям шегаджия. Разкажи някоя интересна случка?
- Да, наистина е такъв. С него винаги има майтапи. Радвам се, че го познавам, държи се добре с мен. 

- Как се запали по футбола?
- Баща ми е запален футболен фен. Когато бях първи клас, ме доведе на тренировка в Славия и така започна всичко. Разбрах, че футболът е за мен. 

- Кой е първият ти треньор?
- Иво Градев. При него започнах в Славия. Учил съм се от Градев, Любо Божанков, Владимир Иванов, Ивайло Семерджиев... това са треньорите, с които съм работил до момента.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ