Спортният директор на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира треньорския въпрос и предстоящата селекция на "Армията". Легендата даде интервю пред "7 дни спорт".

- Г-н Никодимов, кой ще е новият треньор на ЦСКА и ще има ли такъв въобще?
- И аз искам този въпрос да се реши колкото може по-бързо, но на този етап не мога да ви дам никаква информация. В момента треньор на отбора е Милен Радуканов.

- Взехте ли някакви решения по време на сбирката в петък?
- Обсъждахме някои теми, но ще се събираме още веднъж, защото някои от шефовете не можаха да присъстват поради много ангажименти в този ден. Другата седмица, вероятно в понеделник, трябва да имаме по-гоялма яснота около треньорския въпрос, селекцията и лятната подготовка.

- Защо не се получиха нещата с Дарко Миланич?

- И аз нямам представа. Не знаех докъде са стигнали преговорите и по каква причина са пропаднали.

- Вие винаги казвате, че българин е най-добре да води отбора, но ще ви чуят ли в ЦСКА?
- Да, и колкото пъти да ме питат, винаги ще отговарям по един и същи начин. Кажете ми, има ли един показател, по който нашите специалисти да отстъпват на чуждите? Няма такъв. Затова на сбирката ще си повторя моята позиция. Оттам нататък шефовете ще решават. Не решаваме нито аз, нито Емил Костадинов.

- Е, твърди се, че двамата колите и бесите на "Армията".

- (смее се) Е, не. Ние не даваме парите, други хора го правят. Аз за себе си лично мога да кажа, че не се страхувам от работа и ще се старая с всички сили да върнем ЦСКА там, където му е мястото.

- Има ли вариант Ангел Червенков да поеме тима?
- Може и да стане някой ден, но не вярвам това да се случи сега.

- Каква е вероятността новият наставник да бъде белгиецът Патрик де Вилде?

- Няма такава! Много треньори си правят автореклама и се самопредлагат на ЦСКА. Не мислете, че задължително ще имаме нов наставник. Има шанс и Милен Радуканов да остане на поста си. Не знам защо всички се надпреварват да го сменят.

- Вие лично доволен ли сте от работата му?
- Нека не правим такива оценки. Един треньор е добър, когато има резултати. Всички искат да има резултати, но ние в България трябва да се научим на едно. Хубавите неща стават бавно. Собствениците и феновете не са виновни, че искат хубави резултати. Но ще дам пример как са нещата в цяла Европа. Там 3-4 месеца време за работа е прекалено малко. Ние тук за този период искаме да бъдем като онзи ЦСКА от миналото. В това отношение ги разбирам хората, те помнят големите ни тимове от миналото, искат онези времена. Но няма как да стане за 3 месеца, един треньор трябва да бъде оставен да работи поне 1-2 години.

- А с Валентин Илиев?
- Той е в плановете ни, но нека изчака да видим как ще се развие треньорският въпрос. Дотогава не можем да планираме селекция. Това не означава, че не работим, напротив, планираме я много сериозно. Но резултати ще има, след като решим за треньора.

- Твърди се, че доста футболисти ще напуснат ЦСКА това лято?
- Не, лично аз не знам за такова нещо. Разберете, че играчите ни са много добри. Не ни трябват повече от 2-3 нови попълнения, затова няма да правим мащабна селекция. Тези дни ще видим кои може да напуснат, ето на Варела договорът му изтича, не знам дали ще остане.

- Мартин Камбуров и Платини остават ли?

- Не знам за Камбуров, не съм говорил с него. Аз лично искам да остане. За Платини не мога да коментирам.