Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира пред БЛИЦ горещата новина – плащането на емблемата и приключването на голямата сага. Както и още нещо..

- Г-н Никодимов, коментарът ви за новината от вчера?
- Страхотна новина. Смея да твърдя, че това е най-голямата и блага вест в последните години, която ще стопли нашите многобройни привърженици. Всичко свърши благополучно и адмирации за ръководството. Но аз се опасявам, че тези, които не обичат ЦСКА, няма да спрат...

-Какво имате предвид?
-Ами никой не обича, когато силният започне да се надига, и ще се опита да го събори отново на земята. Имам предвид, че очаквам нова серия от атаки от страната на онези фенове, за които ЦСКА означава омраза. До вчера бяхме незаконни, фалшиви, измислени, с тире. Сега ще е нещо друго. Но то си е нормално. ЦСКА за някои е религия, а за други – трън в очите. Вечен трън! Мисля си и още нещо – че нашите привърженици едно нещо друго няма да простят.

- Какво няма да простят?
- Ако след всичко това хубаво нещо, което се случи, не последват положителни резултати на терена. Продължим ли със слабите игри, верните запалянковци на ЦСКА ще изпреварят ръководството и ще поискат незабавна треньорска рокада. Сега феновете са въодушевени. Предполагам, че ще се съберат много хора на предстоящия ни мач с Етър на стадион „Българска армия” следващата неделя – на 21 октомври. Но ако пак едва бием или, не дай Боже, завършим наравно или паднем, ще скочат срещу треньора. Не говоря само за двубоя с Етър, а и за останалите до края на първенството. Така че наставникът на ЦСКА и футболистите са длъжни да си отварят очите на четири и да подобрят състоянието си. Трябва да започнат да побеждават и да радват публиката.

-Вие сте от хората, които критикуват Нестор Ел Маестро. Защо не ви допада неговия стил, който налага?
- Вижте, какво значи допада ми или не ми допада. ЦСКА трябва да играе силно и да печели ключовите си мачове. А ние не спечелихме нито един от трите ни такива в първенството до момента – срещу Ботев (Пловдив) и Лудогорец навън и срещу Левски. Даже и гол не вкарахме. Така че е повече от задължително Ел Маестро да защити името си.

- А футболистите...
- О, футболисти имаме. Само да не се оправдаваме с това. Разполагаме с достатъчно класни играчи. Да, някои не са във форма и аз вече нееднократно посочих кои са. Критикувах ги. И се надявам да се вземат в ръце. Но този, който най-много трябва да се вземе в ръце, е треньорът. Той затова е поставен – да тренира, да реди състава, да залага на печеливша тактика и да побеждава. Повярвайте ми, това, което казвам, се коментира от абсолютно всички фенове на ЦСКА, които стават и лягат с отбора. Тези хора – малки, големи, чакат титли и купи. Докачаха плащането на емблемата, но сега идва не по-малко трудната задача. И силно се надявам играта ни да се подобри.

- Ако не се случи, да очакваме ли треньорска рокада най-късно след края на есенния полусезон?
- Нека не избързваме и да видим какво ще се получи... Пък и този въпрос може да бъде разрешен само и единствено от ръководството на ЦСКА.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ