Легендата на българския футбол Пламен Гетов даде интервю за БЛИЦ, в което коментира ситуацията в Спартак (Варна). 65-годишният бивш национал беше категоричен, че Иван Цветанов трябва да остане начело на отбора. Спортно-техническият консултант на „соколите“ беше категоричен, че треньорът е изключително възхитен от работата на треньора.

- Г-н Гетов, временният треньор Иван Цветанов обяви, че има желание да остане до края на полусезона, тъй като има подкрепата на футболистите. Според вас трябва ли Спартак (Варна) да го остави на поста?
- Няма по правилно решение. Докато не мине Общото събрание на клуба и не се избере нов Управителен съвет, не трябва да се прави смяна на треньора и е съвсем нормално Иван Цветанов да продължи работата си, щом и футболистите го приемат. Аз съм възхитен от него. Иван Цветанов е изключително коректен и безкрайно работлив човек. Не променя нищо, с което да навреди на постигнатото с отбора преди него. Поддържа нивото на Спартак. Няма причина да не остане. Прави ми впечатление, че и феновете го подкрепят и са доволни от работата му.

- Иван Цветанов заяви, че човек от клуба говори пред футболистите за необходимост от треньорска смяна. Това не внася ли напрежение в отбора?
- Това, което е внесъл този човек в съблекалнята има друга цел, а не да помогне на отбора. Повече пречи. Не е нормално подобно поведение. Този същият човек, че след мача с Берое ми каза, че трябва да се правят съкращения и да се освобождават хора. Очаквам аз да съм сред тях и дори да съм първият. Най-вероятно Иван Кирилов ще предприеме някои промени. Постоянно говори, че някои му пречат, а самият той пречи най-много.

- Какво според Вас доведе до ситуацията, в който се оказа Спартак? Каква е причината?
- Според мен назначението на Кириакос Георгиу за треньор отприщи една вълна и се стигна до настоящата ситуация, на която сме свидетели вече няколко седмици.

- Какво ще се случва с клуба оттук насетне? Има ли индикации, че ще има нов инвеститор в клуба?
- Бъдещето на Спартак (Варна) е свързано с нов Управителен съвет. Докато не мине Общото събрание на клуба на 1 ноември и не се избере нов УС, който да носи отговорност, не трябва друго да се пипа. Ще е престъпление да бъде сменен Иван Цветанов преди да мине Общото събрание. Времето ще покаже, дали ще има инвеститор или инвеститори, които да допълват бюджета.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт