Една от легендите на ПФК Левски Александър Манолов почина вчера на 75-годишна възраст. През 2016-а той прекрати своята активна дейност в любимия клуб. Тогава водачът на "сините" ветерани се раздели със своите колеги и приятели със сълзи на очи и думите "Левски е всичко за мен".

Бившият полузащитник е роден на 24 септември 1943 г. Юноша на Левски и републикански шампион със старша възраст през 1961 г. Освен за „сините“ е играл и за Пирин, Добруджа и Дунав (Русе).

Футболист е на Левски пет сезона - от 1965 до 1969 г. Записва 82 мача във всички турнири и отбелязва 4 гола. Два пъти шампион с любимия клуб (1965 и 1968 г.) и веднъж носител на купата на страната (1967).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Манолов винаги е изтъквал, че не обича да го наричат легенда... 

Публикуваме последното му интервю - през август 2016-а пред Левски ТВ:

"Всяко нещо си има край! Не съжалявам за това, което е минало, защото се свързах с толкова много хор. Най-добри впечатления са останали у мен. Не съжалявам за нищо, което е преминало. Благодарение на колегите си съм станал личност във футбола. Левски е всичко за мен! Като започнем още от юношеските години. Оттогава непрекъснато съм свързан с клуба. Това е върха, нещото, което... Развълнувах се... 

Най-щастливият ми миг в Левски е, когато започнах в първия отбор с големи футболисти - Аспарухов, Сашо Костов, Иван Вуцов. Аз ги гледах отстрани и никога не бях мечтал, че ще попадна в един отбор с тях. За мен това беше върха.

На футболистите в днешно време бих казал да обичат отбора, защото това е нещо върховно. Бих им казал, че аз специално ще го отнеса в гроба си това чувство, което имам към Левски..."

Поклон! Почивай в мир! 

Агенция БЛИЦ изказва искрени съболезнования на близките на Александър Манолов!