В началото на XXI век на „Камп Ноу“ се надигна могъщ отбор на Барселона. В него блестеше най-силно бразилският гений Роналдиньо, по който въздишаха милиони фенове по света . Мечтата на всеки зъболекар, както на шега го наричаха някои медии, правеше каквото иска с топката в крака. А един юноша от прочутата школа Ла Масия го гледаше в очите и попиваше, за да стане още по-добър. Младокът се казваше Лионел Меси. Двамата се превърнаха в големи приятели, които и до ден-днешен не спират да поддържат връзка. Един от популярните им ритуали е да си разменят свои футболни фланелки. Предаването „Код Спорт“ по ТВ+ представи нещо нетрадиционно и любопитно. Как една от фланелките на аржентинския гений достига от Барселона до Маями, където сега живее бразилският феномен. Казано накратко – „Имате поща!“. Меси за Роналдиньо!

Меси: Винаги съм изпитвал симпатия към Роналдиньо и винаги съм го показвал. Въпреки че той вече има моята фланелка, реших да му изпратя една нова, за да го зарадвам с този подарък.

Роналдиньо: Кога започна нашето приятелство с Лео? Мисля, че беше на една тренировка, когато той дойде да тренира с първия отбор. Оттогава започна всичко.

Меси: По онова време съблекалнята на повечето футболисти на тренировъчната база беше от другата страна. От тази излизаха само Роналдиньо, Деко и Мота, доколкото си спомням. Докато един ден ми казаха да отида да се преобличам в техния сектор и да излизаме заедно оттам. Дърпах се отначало, казах им, че се чувствам добре, където съм, но те настояха.

Роналдиньо: Той е много спокойна личност. Не знам как да го обясня по друг начин. Просто не изпъкваше по никакъв начин в съблекалнята. Но по този начин имахме възможността да започнем едно истинско и много обикновено приятелство с него. Той е голям човек.

Меси: Всички ме приеха много радушно в съблекалнята, но той специално ме посрещна по много специален начин. Бях много млад по онова време, така че изобщо не е лесно да влезеш в съблекалнята на първия отбор на Барса. Но аз започнах да се чувствам спокоен от самото начало, защото всички, не само Рони, ме приеха много добре в съблекалнята.

Роналдиньо: Спомням си първия му гол. Случи се срещу Милан след мой пас. Така започна неговата забележителна професионална кариера и затова винаги ще си спомням с удоволствие за този епизод. Радвам се, че аз бях участник в първия му гол и така започна всичко за него.

Меси: Беше невероятно, това беше първият ми гол. Радостта ми естествено беше много голяма. Разбира се, в този момент не съм си представял какво ще последва нататък. Тогава се появи той и ми подаде топката, а аз я пратих във вратата.

Роналдиньо: Аз го търсех нарочно. Исках да го изведа на позиция, за да отбележи и нещата да потръгнат за него. Така че се огледах за него, потърсих го с поглед и благодарение на Господ, комбинацията се получи.

Роналдиньо: Дали съм изненадан от развитието му? Не, не бих казал, защото той винаги показваше страхотни умения и качества. Прекрасно е да го гледам как от година на година се подобрява все повече. Как добива опит и зрелост на терена. Това е хубавото във футбола.

Меси: Той винаги е бил специален футболист. Заради качествата, които притежаваше и амбицията, която го тласкаше напред. Той беше такъв както на терена, така и извън него. Научих много от Роналдиньо, защото е много естествен като човек, винаги много весел и обикновен. Винаги съм се чувствал добре край него.

Роналдиньо: Това е най-хубавото, според мен. Че Меси винаги си спомня за мен с добро чувство. Лео е моят по-малък брат. Разговарях с него, дадох фланелка и на Пуйол. Имах много контакти с бившите ми съотборници. Един от незабравимите моменти за мен. Пуйол е един от най-добрите ми приятели. Емоционални моменти, които ще останaт в спомените ми. Беше много специален миг, много красив епизод. Затова Барса ще остане в моето сърце завинаги.

Меси: Спомням си, когато се готвехме за Мондиала и бяхме с отбора на Аржентина на лагер. Тогава той играеше в Атлетико Минейро и се видяхме с него. Но истината е, че оттогава нямаме много контакти.

Роналдиньо: Нямаме много контакти с него, защото всеки пътува, намираме се на различни места по света. Но отношенията между нас винаги са добри.

Меси: Не се виждаме и чуваме всеки ден, както, когато бяхме заедно в Барса и коментирахме случващото се около нас. Знам какво е направил той с фланелката на Барса с номер 10, която после носих аз, затова реших да му я изпратя като подарък.

Роналдиньо: Благодаря му много за подаръка и му изпращам горещи целувки. Поздравявам цялото му семейство, което винаги е било с много добро отношение към мен. Целувки на цялото му семейство, пожелавам им всичко най-добро!

Меси: Това е най-малкото, което мога да направя за него. За всичко, което е сторил за мен, затова как се е отнасял към мен. Независимо, че не сме се виждали отдавна, изпитвам много добри чувства към Рони. Хубаво е по някакъв начин да му засвидетелствам отново моето приятелство и избрах този начин - да му подаря моята фланелка с номер 10.

Роналдиньо: На моя приятел, с най-добри чувства. Гореща прегръдка от мен, Лео! Благодаря!