Пореден епизод на сагата с напускането на звездата на Барселона Лионел Меси се разигра в испанските и френските медии днес.

Всичко тръгна от твърдението, че звездата на една от звездите на ПСЖ и бивш играч на Барселона Неймар, че е готов да остане в отбора и след 2022 година, когато изтича договорът му при условие, че Меси заиграе за ПСЖ.

Босът на парижани Насер Ал Хелаифи отговори кратко и ясно на въпроса - Не мога да говоря за това. В същото време легендата на Барселона Ривалдо наля масло в огъня и каза, че след като Неймар е споменал Меси, то той знае нещо повече за бъдеща сделка.

Медиите във Франция виждат евентуален трансфер на Меси единствено ако другата голяма звезда Килиан Мбапе напусне, а това става все по-вероятно.

В същото време настоящият временен шеф на Барселона заяви преди дни, че е било по-добре Меси да бъде продаден през лятото, явно очаквайки да си тръгне със сигурност през юли. За това говори и изказване на фаворита за нов президент на каталунците Жуан Лапорта, който обяви категорично, че няма да опитва да задържи Меси на сила.

Припомняме, че сериозен интерес към аржентинската суперзвезда има и от страна на Манчестър Сити.