Румънският защитник Емил Нину потвърди, че преминава в "Левски". 28-годишният бранител обяви пред медиите в родината си, че идва при "сините", за да се пребори за място в състава на Стойчо Стоев. Нину се превръща в третото попълнение на "Левски" след спорния Сашо Александров и Боян Йоргачевич. Румънският защитник даде интервю пред сайта stiridesport.ro.

- Трансферът ти в "Левски" изненада всички в Университатя. Факт ли е вече?
- Да, но първо искам да благодаря на всички в ръководството и треньорският щаб за разбирането. Обади ми се и треньорът, молейки ме да остана. Аз обаче поисках да ме разбере. Имам бременна приятелка, ако бях отложил всичко за лятото, може би щеше да е прекалено късно.

- Мислиш ли, че в "Левски" лесно ще се наложиш?
- Вярвам, че ще е по-добре за мен в България. Не отивам там като звезда, това е изключено. Отивам, за да се боря за мястото си и да го заслужа. Така е било навсякъде, където съм играл до момента. Мога да се подвизавам в центъра, отляво и отдясно на защитата, така че ще имам доста позиции, с които да покажа, че заслужавам мястото си.

- В Университатя беше играчът с най-много записани мачове през есен. Всичко наред ли беше?
- Да, всичко беше супер. Аз бях сред най-използваните от треньора. Когато имаш лоша връзка с наставника си, нормално е да не играеш и обратното.

- Явно говориш от опит, защото миналия сезон беше отстранен от първия отбор при предишния треньор, заедно с още няколко играчи.
- Да, така беше. Но не знам защо беше така. Тогавашният треньор на Университатя Йонел Ганя ли беше решил така или някой друг, никой не знае. Определено беше неприятен момент. Когато ме върнаха, много хора твърдяха, че съм си го заслужил, защото имам неприятен характер. Но аз защитавам тезата, че бях изваден, защото защитавах съотборници, които ги беше страх да говорят. Никога не съм бил в един отбор заради заплатата, а за играта, за колектива.

- Как разбра за офертата от "Левски"?
- Честно казано, имаше още много други предложения за мен от доста интересни отбори. Но единствената писмена оферта беше от "Левски". Тя беше с конкретни параметри, иначе не бих напуснал Университатя по друг начин.  Преди три дни от "Левски" се свързаха с мен и след това пратиха официалната оферта. Оказа се, че ме познават, може би са ме следили. Радвам се само, че си тръгвам от Университатя през парадния вход, а не през задния.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015