Боксовата легенда Серафим Тодоров коментира победата на Антъни Джошуа над Анди Руис в типичния си ексцентричен стил. Сарафа, който е родом от Пещера, разказа, че е издържал да гледа само до третия рунд и е страшно ядосан от случващото се с любимия му спорт. 50-годишният голям шампион твърди, че боксът вече се е превърнал в порно и участниците в него заблуждават зрителите, тъй като мачовете се нагласят.

- Г-н Тодоров, какъв е коментарът ви за победата на Антъни Джошуа над Анди Руис? Сигурни сме, че в Германия сте гледали мача.
- Гледах, разбира се, но това не е бокс. Превърнаха го в порно! Боксът беше по мое време. Сегашните не са боксьори, това са измекяри! Искам да ги попитам тези пари докъде ще ги докарат? Ще ги видим докъде ще стигнат... Доста хора с много пари умряха като кучета. На млади години си отидоха от този свят заради подписан договор с Дявола. Боксът е мъжка игра, тези снощи тотално ме разочароваха. 

- Джошуа не е ли заслужен победител? 
- Грозна работа, това не е бокс. Едва издържах да гледам до третия рунд.

- Какво ви отказа?
- Това е порно, не е бокс. Ядосах се и смениха канала на телевизора. Тези се продават за пари и само заблуждават хората. Това е смешна работа. Как ще се качиш ти на ринга и ще се правиш на Чарли Чаплин!? Aз като се качвах гледах да ги убивам, изяждах ги. А сегашните само гледат да правят чалъми. Това са измекяри на Дявола! 

- Очевидно сте доста разочарован...
- Как няма да съм разочарован? Това не е бокс. Цял свят да гледа някакви дупедавци. Всичко е бизнес, правят го за пари. Даже за страшно много пари. Нагласят нещата. Докажи се като велик спортист, а не като велик дупедавец. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- Все пак бихте ли направили спортно-технически анализ на представянето на Джошуа и Руис? 
- Всички видяха - Джошуа се кривеше като мадама на ринга. А уж е велик боксьор. Беше като мадама край кюфтето, пълно с ла*на! Нали си представяте, че ако бях аз, този изобщо нямаше да го трая. Щях да му изкарам ла*ната през устата! 

- Малко е грозно да омаловажавате успехите на Анди Руис, който все пак победи Джошуа в първата им среща.
- Стига, моля ви! Този боксьор ли е, някакъв шкембер... Той не може да удря дори, само драскаше Джошуа.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Очаквайте в понеделник продължението на интервюто със Сарафа, който говори и за Кубрат Пулев! 

Снимка: Getty Images/Guliver