Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков разкритикува "червените" за играта им срещу Левски. Работилият с успех в Китай специалист е учуден защо избраниците на Стамен Белчев са намалили оборотите след откриването на резултата във вечното дерби в събота. Станков подкрепи мнението на защитника на "армейците" Николай Бодуров, че "червените" са играли със страх срещу Левски.

- Г-н Станков, какво не достигна на ЦСКА срещу Левски?
- ЦСКА игра страхливо след гола, това е истината. Бодуров го каза и е напълно прав. Това не трябваше да се случва, не може да играеш със страх в дербито. Трябва смелост, да се играе агресивно, нападателно. ЦСКА откри резултата и чакаше Левски да изравни. Това е мнението ми, коментирам какво видях като фен на футбола.

- Съдията Никола Попов справи ли се с отговорната задача?
- Справи се.

- Коментарът ви за дузпата в полза на Левски?
- Глупава постъпка на Китанов. Яблонски използва ситуацията. И аз да съм, също ще падна за дузпа. Имаше нарушение. Яблонски го изигра хитро. Като цяло глупаво загубен мач от ЦСКА.

- Забелязвате ли повишение на качеството на футбола у нас?
- Гледам мачовете, но не с голям интерес. Следя какво се случва. Получават се някои добри мачове в първенството, но общо-взето нивото не е високо. Все пак от време на време има срещи, които изострят вниманието ми.

- Възможно ли е да оглавите Берое, където се очертава смяна на Ферарио Спасов?
- Не са ме търсили. Само мога да кажа, че уважавам Ферарио Спасов.

- Не ви ли омръзна да почивате? Кога отново ще застанете начело на някой отбор?
- Не съм от треньорите, които на всяка цена се съгласяват на всичко. Завоювал съм си правото да избирам как и къде да работя. Сега получих предложение от третодивизионен китайски клуб, но изчаквам. В Китай дори и трета дивизия стана професионална, там също се напълни с чужденци.

- Разговаряхте ли с Валери Божинов?
- Не ми е звънял. Желая му успех в новия клуб. Предполагам, че е изненадан, впечатлен, очарован. Нивото в китайската втора дивизия се вдигна много. "Б" групата им по нищо не отстъпва, конкуренцията е жестока.

- От думите ви разбираме, че искате отново да работите в Китай?
- Да, най-голямото ми желание е пак да замина. Починах си добре, имах нужда, защото изкарах тежки времена в чужбина.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига