Алжирецът Амир Саюд подписа договор с Берое за година. Веднага след като парафира новия си контракт той даде и първото си интервю като футболист на отбора от Стара Загора. Ето какво каза той:

Амир, добре дошъл в Берое. С какво настроение идваш и какви са първите ти думи като играч на "зелено-белите"?
- Радвам се, че съм тук и ще стартирам един нов и надявам се хубав етап в моята кариера. Впечатлен съм от Петър Хубчев и съм доволен, че той ме поиска в отбора. От разговорите, които проведохме си пролича, че тук се работи професионално. Тренировките са добри и се надявам да подобрявам своята игра и навлизам във върхова форма за предстоящите мачове.

Какви са очакванията ти?
- Искам да помогна на отбора и заедно да вървим нагоре, но човек никога не знае какво ще се случи. Амбициите ми са да оставя следа от престоя си тук и феновете да останат с добри впечатления от моята игра.

Знаеш ли нещо за Берое, България, българския футбол?
- Не много. Повечето неща, които научих са от интернет. Разбрах че, Берое е клуб със славна история и силни традиции в българския футбол. Досега обаче не съм гледал български мачове и нямам впечтления. Само контролата преди дни.

Какви са впечатленията ти от мача с Ботев?
- Срещата не бе с голям заряд. Противникът не бе равностоен и ние диктувахме играта. В същото време това бе един много важен мач за подготовката като цяло, защото първите мачове винаги са трудни. В отборите, в които съм бил винаги се започва с по-слаб противник. Нивото трябва да се вдига със всеки мач, както мисля е и програмата на контролите на Берое.

Какви са първите ти впечатления от клуба и новите ти съотборници?
- Колективът ми харесва и засега нямам трудности със съотборниците. Виждам, че има дисциплина. Това е много важно във футбола. Впечатление ми направиха и феновете, които присъстваха на мача в сряда. Личи си, че обичат отбора със сърце и се вълнуват от всичко, което се случва. Това е чудесно, защото и публиката е много важна за футболистите.

Харесва ли ти Стара Загора, България като цяло?
- Още нямам големи впечатления. Характерът на хората сигурно е различен. Засега най-голям проблем е кимането за "да" и "не". Мисля обаче, че ще свикна с всичко, но аз съм тук най-вече да играя футбол и другите неща ме интересуват по-малко. Искам да се развивам като футболист.

В момента твоите сънародници участват в Купата на африканските нации. Гледаш ли двубоите? Какви са впечатленията ти и кой е твоят фаворит за титлата?
- Гледам всички мачове. За мен отборите са много равностойни и резултатите го показват. В някои селекции наистина има големи звезди, но като цяло силите са изравнени. С голямо вълнение гледах двубоят на Алжир с Тунис, който е голямо дерби за всички нас. Алжир игра много добре, но нападението ни не бе резултатно и това даде отражение. Липсваше ни и шанс. Тунис, не играха силно, но пък победиха, за съжаление. Разбира се ми се иска Алжир да бъдат на финала, но това ще стане много трудно. Все пак още имаме своите шансове. Кот д'Ивоар и Гана са наистина най-силните отбори в момента.