Съдружникът на Иван Василев в "JOMA България" - Валентин Николов, даде интервю за БЛИЦ след официалното представяне на новата екипировка на ПФК Левски. Вицепрезидентът на Локомотив (София) зарадва феновете на "сините" с новината, че те ще имат възможност да направят избора относно ексклузивната фланелка на любимия им клуб за сезон 2021/2022. 

Николов отправи апел към запалянковците, както и посочи, че Наско Сираков и Константин Папазов са точните хора за Левски.

- Г-н Николов, екипите на ПФК Левски са доста интересни, бихте ли обяснили какво е новото при тях?
- Нoвото-старо всъщност е това, че продължаваме да работим, залагайки на първо място на професионализма. За нас е важно отборите да чувстват подкрепата ни. И през екипировката да даваме нашия принос за отбора, с който работим. Да върви напред. Стремим се на първо място работата да бъде професионално свършена.

- Как успяха в такъв кратък срок от подписването на договора да изработите фланелките?
- За много от хората не е ясно през какво минахме. Всички вие - журналисти и фенове, периферно следяхте нещата, но ние работихме под огромно напрежение - екипът на JOMA и ПФК Левски. 15 дни бяхме в 24-часов работен цикъл. Но ние сме свикнали да работим по този начин. Професионализъм е на първо място. Аз съм дълги години в този бизнес и съм подготвен за всякакви удари. Бъдете сигурни, че положихме максималните усилия, 24-часов работен цикъл, за да се случи всичко на точния ден, а именно Левски да започне подготовка с екипировката. Това е брандиране, зареждане на фен магазина, селектиране на артикулите... това е къртовски труд. Гордеем се с постигнатото, защото само ние съвместно с ПФК Левски знаем какво ни костваше, за да успеем.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

- Кога ще създадете ексклузивна фланелка на клуба?
- Тази година Левски няма да бъде с ексклузивна фланелка. Времето не стигна. Няма фирма, която да позволи изработка на ексклузивна фланелка за 20-ина дни. Сега заложихме на каталожна фланелка, но на този етап не мисля, че е проблем. Още в неделя след представянето на екипировката, започнахме да работим по изработката на ексклузивната фланелка за сезон 2021/2022. Ще имаме времето да я изработим. Да решим модела, да го преценим добре, да дадем вариантите и на феновете.

- Привържениците ли ще направят избора?
- Да. Феновете на Левски ще изберат каква да бъде ексклузивната фланелка на любимия им клуб. Ще им зададем няколко варианта. Така се процедира и в големите клубове. 

Ще дадем възможност на ръководството на Левски да посетят заедно с нас централата на "JOMA" в Испания, в град Толедо. Там работят над 2000 човека. Само дизайнерският екип е над 80 човека, които ежедневно разработват модели. Левски ще бъде част от работата им в следващите месеци.

Искам да благодаря на ръководството на Левски за доверието, което ни гласува. Това е огромна отговоност. За жалост в България това е малко погрешно разбрано, винаги се търси спекула и нещо користно. При нас всичко е безкористно и много професионално. Не крия, че съм в изключително близки отношения с Тити Папазов. Това обаче ме принуждава да бъда двойно по-отговорен в изпълняването на договора с Левски. Приятелството ни е заложено на карта и носи напрежение. Благодарен съм на Тити, че повярва в нас още преди доста години. Той ми е приятел от дълги години. Той понесе много критики от феновете. Имаше полемики за компанията, която беше преди нас. "Макрон" е уважаван от нас бранд, не мога да заема страна, но само мога да кажа, че Тити е правил всичко безкористно, винаги стъпва на морала. Той винаги е бил в час какво се случва между нас и Левски, когато сме били партньори. "JOMA България" винаги сме били лоялен партньор на Левски.

- Вие изготвихте и юбилейния екип за 100-годишнината на Левски.
- Да, и тогава се наложи да действаме бързо. И тогава Левски беше с ограничен финансов ресурс. Пак дадохме страшно много от себе си. Дадохме страшно много финансов ресурс, за да се случат нещата. Но това не е важно, а че всичко се получи страхотно. 

По-късно имахме и други перипетии - когато ръководството на Левски подписа договор на гърба на нашия контракт. Но това е политика и начин на мислене на ръководството на клуба. Ние имахме договор с Левски по времето на Спас Русев, когато те подписаха със "Спорт депо". Решихме, че трябва да замълчим, тъй като Левски няма нужда от това. И ето, че съдбата ни връща жеста. Тогава по молба на Тити се срещнахме със сина на Спас Русев - Евгени, за да решим нещата. Тити не беше част от Левски, но пак в неговия стил - миротворец, обичащият Левски. Помоли ме да не съдим клуба, да помогнем, да замълчим. И ние така и направихме. 

Искам да отправя апел към феновете на Левски, все пак и аз съм човек от футбола (б.р. - Валентин Николов е вицепрезидент на Локомотив (София). Нека да вярват и да проявят търпение. В неделя ме побиваха тръпки, когато излязох на терена за представянето на екипировката. Жалко, че сега Левски е в  трудна ситуацията, но аз вярвам, че Тити и Наско Сираков са хората, които ще спасят клуба. Най-можещият човек във футбола - професор Сираков, така му казвам, и най-големото спортно сърце тити папазов. Това са те за мен. Двамата правят всичко, което е по силите им. 

Тити винаги се бори за каузата Левски и феновете трябва да проявят търпение. Той и Наско са най-големите професионалисти в момента. Навсякъде е трудно да се прави спорт без държавна политика, така че и апел към държавата за подкрепа, защото Левски наистина се нуждае от такава. Левски е на народа. Никой няма лична изгода да управлява, бъдете сигурни. Аз съм вицепрезидент на Локомотив (София) и заедно с Иван Василев се опитваме да държим жив любимия ни Локомотив и знаем колко усилия ни коства, колко финанси да издържаме тази структура. Ние всъщност правим социална дейност и затова казвам, че спорт без държавна помощ трудно се прави.

Феновете на Левски да проявят търпение. И на "Герена" ще изгрее слънце и Левски ще е това, което запалянковците искат. Аз не съм левскар, но обичам българския футбол. Искам да имаме силни отбори. Огромен респект към Левски, ЦСКА и всичките ни клубове.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

efbet Лига - сезон 2020/2021