Какво е да се запознаеш лично с един от най-колоритните хора в света на футбола – Силвио Берлускони? И дали легендата готви нов мащабен проект?

На тези и още любопитни въпроси отговори Валентин Антов в интервю пред Борислав Орлинов и БЛИЦ TV.

В първата част от разговора националът на България коментира финала за Купата на България между бившия му отбор ЦСКА и Левски, а във втората говори за живота в Италия и какво е да играеш срещу Карим Бензема.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

- Вальо, каква е обстановката в Монца?
- Всичко е наред, разочаровани сме, защото имахме шанс да се класираме за Серия А директно. Сега ни остава да се готвим сериозна и се надяваме да спечелим останалите мачове.

-  Какво не сработи в края на сезона?
- Нищо не се промени. Не успяхме да вземем последния мач. Плейофите са сериозни, но ние сме сериозен отбор. Целта е да се класираме.

- Какво е впечатлението ти от Монца, свикна ли?
-  Мина доста време вече. Свикнах, има добър колектив. Надявам се да записвам повече минути, ще видим другия сезон.

-  Какво ти направи впечатление с пристигането в новия отбор?
-  Във всеки отбор е различно – зависи и от треньора, и от играчите. Тренировките са много сериозни, но това е навсякъде в Европа. В Монца има много сериозни футболисти, конкуренцията е огромна. Даже в Монца конкуренцията е по-голяма, отколкото беше в Болоня.

-  Каква е твоята равносметка до този момент от сезона?
- Надявам се да записвам повече минути и мачове. Това е един много амбициозен отбор. Цялата общественост тук иска да сме в Серия А. Повечето играчи са нови, имахме нужда от време да се сплотим и да възприемем идеите на треньора. В края на сезона направихме силни игри. В плейофите сме в добра позиция.

-  Знам наскоро, че семейството ти беше на гости. Какво правиш извън терена?
-  Това беше един от хубавите моменти, защото дойдоха за мач, в който влязох в игра. С момчетата от отбора също се разбирам, но моят италиански все още не е на достатъчно добро ниво. Има хора, с които съм по-близък, разбира се.\

-  Кои са нещата, върху които искаш да работиш?
- Съставът е много конкурентен. Аз работя усърдно. Искам да се развивам и давам всичко от себе си. Получавам и много помощ – както от треньорите, така и от останалите футболисти. За да се свикне с обстановката на италианския футбол, трябват повече мачове. Чакам си шанса.

-  Правилен ли беше изборът ти да отидеш в Монца?
- Щом съм дошъл тук, значи в този момент съм помислил, че това е правилна опция. Не съм получил достатъчно игрово време, но това е едно от най-силните първенства. Ожесточена битка както за влизане, така и за излизане. Определено е интересно. Намирам се в класен отбор.

-  Успя ли да се запознаеш със Силвио Берлускони?
-  Да, разбира се. Той се появява на базата. Дава ни съвети – както футболни, така и извън него. Голяма личност е и се радвам, че съм се запознал с него. Както и доктор Галиани, той е непрекъснато с нас. Той насърчава много отбора.

-  Кои са култовите съвети на Берлускони?
-  Той е много сладкодумен. Върви му приказката. Говори за футбол, за ситуации отпреди много години, когато е бил собственик на Милан.

-  Той прави ли сравнения между Монца и онзи велик Милан, който спечели Шампионска лига?
-  Той беше собственик в златните години на отбора. Всички величия са минали през него. Рано е да се правят съпоставки. Монца е още в ранното си развитие. Целта е да сме в Серия А, а после колкото се може по-нагоре.

-  Кои са другите интересни хора, с които се срещна?
-  Играх срещу някои от най-големите футболисти – както в Италия, така и с националния отбор. Когато играхме с Италия и Франция... като видиш тези футболисти на живо, си казваш, че са от друга планета и играят друг футбол.

-  Срещу кого беше най-трудно?
-  За мен един от най-трудните мачове беше срещу Муриел и Сапата. Когато играх с Болоня срещу Аталанта. Иначе играх срещу Бензема, той е играч от най-висока класа.
Борислав ОРЛИНОВ