ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Локомотив (София) e приятната изненада в Efbet Лига този сезон. "Железничарите" се представят успешно, особено срещу грандовете. Отборът от "Надежда" спечели 21 точки от 12 мача и се намира в първата шестица. В събота "железничарите" надвиха и шампиона Лудогорец (1:0), след като преди това измъкнаха победата и от Левски (3:2). 

Амбициозният треньор на тима от "Надежда" Станислав Генчев съумя да изгради боеспособен състав, който радва феновете си със сърцата игра. Специалистът даде интервю за БЛИЦ: 

- Г-н Генчев, поздравления за победата над Лудогорец. Мнозина са изненадани от резултата, а вие? 
- Знаех, че ще бъде доста трудно, тъй като Лудогорец е най-добрият отбор в България. Те направиха грешна стъпка в домакинството си на Арда в миналия кръг и очаквах да се изправим срещу безкрайно мобилизиран отбор. Лудогорец пропуснаха няколко положения в началото на мача, а след 15-ата минута видях лицето на нашия отбор, което искам да виждам всеки мач - да играем смело. Така трябва да се излиза срещу фаворитите Лудогорец, Левски и ЦСКА. Трябва да се играе смело. Нямаш ли самочувствие, си обречен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Червеният картон на Сисиньо в началните минути улесни ли задачата ви?
- Да, много по-добре е да бъдем 11 срещу 10 от Лудогорец, отколкото 11 срещу 11. 

- В последните 5 мача в първенството постигнахте 4 победи и летите високо. Докъде може да стигне Локомотив този сезон?
- Колкото по-напред, толкова по-добре. Всеки мач е важен. В петък ни предстои най-важният двубой - срещу Хебър, който в 7 поредни мача не е вкарал гол. 

- Опасявате се да не се получи подценяване ли?
- Това е най-голямото ми притеснение и постоянно го говоря на момчетата. След победата над Левски реагираха по най-добрия начин и не подцениха Пирин. Надявам се и срещу Хебър да бъде така и да спечелим. 

- По-специални ли са за вас победите над бившите ви отбори Лудогорец и Левски, какво е чувството?
- Не мога да кажа, че е по-специално, но със сигурност е по-сладко да победиш фаворитите. Лудогорец и Левски са два от отборите, които се борят за шампионската титла. Те имат много класни треньори и футболисти, и е много приятно, когато ги побеждаваш. 

- Нужно ли беше да разузнавате Лудогорец или ги познавате отлично?
- За всеки отбор полагаме усилия да ги разузнаваме и да предадем на футболистите ни силните и слабите им страни. Специално за Лудогорец не беше нужно много да ги разузнавам, тъй като познавам играчите им и ми беше по-лесно.

- Къде намерихте Карлос Франса - героят от мача с Лудогорец, който вкара и на ЦСКА във втория кръг при равенството 1:1?
- Когато пристигнах лятото, доста основни играчи бяха напуснали и имахме нужда от селекция. В движение привличахме играчи. Карлос Франса го гледахме в Бразилия, след като ни го препоръчаха мениджъри, с които Локомотив работи. Впечатли ни и го привлякохме. До момента сме доволни от представянето му.

- Юлиян Ненов беше последният, който привлякохте. 
- С привличането му приключихме селекцията. В момента на всяка позиция имаме по двама равностойни играчи. За съжаление Мики Орачев се контузия и ще може да играе отново след Нова година. 

- В петък се изправяте срещу колегата ви от Хебър Владимир Манчев, двамата сте от новата вълна треньори. Сигурно сте доволен, че получавате шанс да растете - първо в Лудогорец, а сега в Локо (Сф)?
- Всички говорят, че трябва да се дава шанс на млади футболисти. Аз съм мнение, че трябва да се дава шанс и на младите треньори. Ние поемаме риск, учим се, треньорската професия изисква много нерви и енергия. Аз имам още много да уча, цял живот ще уча. Няма треньор, който да знае всичко. Футболът е много бързо развиващ се спорт и нещата постоянно се променят. 

- Треньорът на националния ни отбор обаче е сърбин - Младен Кръстаич. Коментарът ви за първите му два мача начело на България и изненадан ли сте от решението му да повика доста млади футболисти?
- Адмирации за успехите в тези два мача. Изненадах се от риска, който пое - да повика толкова много млади играчи. Рискът му беше оправдан. Да се надяваме и в бъдеще така да продължи. 

- Кога ще видим и играч на Локомотив (София) в националния отбор? 
- Ако продължаваме да се представяме по този начин, съм сигурен, че ще имаме играчи в националния отбор. Имаме доста добри футболисти на по 22-23-24 години.

- Преследвате ли класиране в първата шестица?
- Целта ни беше да направим така, че всички да се съобразяват с Локомотив. Резултатите го показват - от 12 възможни точки в четирите ни мача срещу евроучастниците успяхме да спечелим 10. Сега трябва да покажем постоянство. Благодарим на феновете за подкрепата. Те са много важни за нас. Голям плюс е, че се върнахме на стадион "Локомотив". Не един или два мача бяха трудни за нас и помощта на привържениците се оказа решаваща. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК