ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Стоян Колев се завърна в ЦСКА 9 години, след като се раздели с клуба. През лятото на 2004-а, той напусна „Армията", за да премине в шампионския тогава състав на Локомотив (Пловдив). Вчера Колев направи първа тренировка с ЦСКА, след което разговаря с Александър Тодоров за договора, който му предстои да подпише. 37-годишният вратар даде интервю пред „Тема Спорт" във връзка със завръщането си при "червените".

- Стояне, всички те брояха за ново попълнение на Локомотив (Пловдив), а се озова в ЦСКА, как се случи?

- Да и аз самият мислех, че ще продължа кариерата си на „Лаута". Тренирах с Локомотив (Пловдив) повече от 10 дни и само трябваше да подпиша договора си. В четвъртък обаче ми се обадиха от ЦСКА. Получих предложение да се завърна на „Армията", което - нямаше как да откажа.  Все пак говорим за ЦСКА. Уведомих отговорните фактори в Локомотив (Пловдив), че имам оферта, която искам да приема и напуснах лагера на отбора. Веднага тръгнах към София и се включих към тренировките на ЦСКА.

- В Локо (Пд) вероятно не гледат с добро око на всичко това?

- Вероятно не им е приятно. Съжалявам, но нямаше как да откажа на ЦСКА. Предложиха ми по-добри условия. Пожелавам успех на Локомотив (Пловдив). В живота понякога се получават такива ситуации, в които трябва да се взима бързо решение. Имаше дилема пред мен, която разреших със занимаване за София. Това е.

- Доколко факторът Стойчо Младенов изигра роля за решението ти?

- Да, това беше един от факторите. Г-н Младенов е човекът, който ми гласува доверие в титулярния състав на ЦСКА през 2002 година и станахме шампиони. Това е треньор и човек, който безкрайно много ценя и уважавам. Тук е мястото да споделя, че още преди месец, когато се разделях с Черноморец от ЦСКА проявиха интерес към мен. Обаждаха ми се на няколко пъти и казаха, че искат да ме имат в състава си. Чаках ги десетина дни, но така и не се стигна до конкретна среща. Имаше само телефонни разговори. В един момент явно заради усложнената ситуация в ЦСКА, интересът към мен не намери развитие и аз незнаех какво се случва. Така и не ме поканиха да започна тренировки с отбора. Тогава дойде предложението от „Лаута" и стартирах подготовка с Локомотив (Пловдив). Веднага след промените в ЦСКА обаче интересът към мен бе подновен. И ето, че вече съм в отбора.

- Как мина първата ти тренировка на „Армията"?

- Не беше на „Армията", а на Панчарево. Радвам се, че ще отново съм част от ЦСКА. Видях бившите ми съотборници в отбора Валентин Илиев и Емил Гъргоров. С нас тренира и Мартин Петров. Има и доста млади момчета. Ясно е, че заради ситуацията през последния месец, нещата ще се правят в движение. Дано всичко да се развие по план. Присъствието на г-н Младенов на треньорския пост за мен е гарант за сигурност и успехи. Работил съм с него и знам какво мога да очаквам.

- С кого от ЦСКА преговаря за договора си?
- С г-н Александър Тодоров, с него коментирахме личните ми условия. Разбрахме си и през следващата седмица ще подпиша договор за 1 година с опция за удължаване с още един сезон.

- Той обясни ли ти каква е ситуацията в ЦСКА и какви се переспективите пред клуба?

- Обясни ми, че ще трябва малко време, докато нещата се напаснат. Няма какво да говорим за цели, тъй като всеки е наясно какви са задачите пред ЦСКА. Независимо от състава, независимо от всичко целта пред ЦСКА винаги може да е само една – шампион. Всички трябва да са наясно с това.

- А какво може да очакваме през новия сезон от отбора, с който тренираше до момента - Локомотив (Пловдив)?
- Локомотив в момента е добър и балансиран отбор с доста опитни футболисти. Могат и знаят как да играят футбол и тимът ще е основен фактор в новото първенство. Събраха се доста сериозни играчи, добър треньор и амбициозен и всеотдаен собственик. Така че може да се очаква силно представяне.

- Първият кръг ЦСКА приема точно Локомотив?

- ЦСКА ще победи. Пожелавам на Локомотив да спечели всичките си мачове, освен тези с ЦСКА.

- Имаш ли представа какъв ще бъде съставът на ЦСКА за новия сезон. Остана само една седмица, а ситуацията в клуба продължава да е неясна?

- Разбрах, че ще се вземат още няколко футболисти, но нищо повече. А и това не е моя работа. От мен се иска само едно – да оправдая доверието.

- Ще дебютираш ли в днешната контрола срещу Банско?

- Надявам се.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ