Любимецът на „червената“ публика Красимир Чомаков даде интервю за БЛИЦ след раздялата си с ЦСКА. Чомето беше помощник-треньор първо на Стамен Белчев, после и на Бруно Акрапович, но не намери място в щаба на Любослав Пенев.

- Чоме, с какви чувства си тръгваш от ЦСКА?
- Само с позитивни. Излизам от централната врата на „Армията“ с гордо вдигната глава. Така си тръгнах като футболист, така и като помощник-треньор.

-Какви спомени ще запазиш от периода ти в клуба като помощник-треньор?
-Знаеш ли, аз негативните спомени ги изхвърлям, не ги оставям в себе си. Запазвам само положителните. А те не бяха малко. Като си спомня за триумфа ни в Базел, когато със Стамен  Белчев начело влязохме в групите на Лига Европа, настръхвам. Голям мач, голяма победа. Преди това препънахме БАТЕ Борисов, срещу който други наши отбори са прекланяли глава. Равенството с Рома на „Олимпико“, гръмката победа над Рома в София с Бруно Акрапович начело – велики спомени, много велики.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

-Сега обаче се стигна до раздялата ви в ЦСКА…
-Това е част от играта, част от живота. Искам специално да благодаря на г-н Гриша Ганчев, ръководството и футболистите и да им пожелая успехи. Благодаря и на прекрасната ни публика, която е №1 и която много ни липсваше.

-Георги Йомов те е изненадал. Подарил ти е своя фланелка и е написал специално послание към теб…
-Да, ще бъда откровен. Много, много се трогнах. Мерси на Йомов от сърце. Беше изключително емоционална изненадата от негова страна. Не очаквах такова изпращане.  Пожелавам му да се развива още и още, защото е голям талант.

-Последен въпрос. Какво мислиш за новия треньор на ЦСКА Любослав Пенев?
- Не коментирам! Нищо не коментирам!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ