Опитният нападател на Етър Тихомир Кънев е доволен от силния старт на отбора - победата с 4:1 срещу Янтра в Габрово. Голмайсторът на Северозападната "В" група от миналия сезон - 40 попадения с екипа на Локомотив (Горна Оряховица), смята, че "виолетовите" няма да имат проблеми с конкурентите и ще побеждават наред, постигайки целта - да върнат Етър в професионалния футбол.

- Започнахте ударно в Габрово, толкова лесно ли ви беше срещу Янтра?
- Първото полувреме беше тежко, тъй като домакините бяха много надъхани. Това си личеше от грубата им игра. Второто полувреме обаче класата ни си пролича и не им оставихме шанс.

- Събрахте се доста опитни футболисти в Етър. Притеснен ли си за мястото си в атаката, където Георги Василев разчита още на Тодор Колев, Искрен Писаров, Иван Петков...
- Изобщо не се притеснявам. Хубаво е да има конкуренция, така класата на Етър се вдига още повече.

- А ще имате ли проблеми с конкурентите в групата? Мачът със Спартак (Плевен) ли ще бъде решителният?
- Няма да имаме проблеми, така смятам. Ние сме най-добрият отбор, даже най-добрият в групата. Никой не ни притеснява. При нас нагласата е да побеждаваме във всеки мач. Има време до битката със Спартак (Плевен). Те има къде да губят точки. (б.р. - в момента Етър изостава с 5 точки от лидера)

- Какво успя да промени легендата Георги Василев с връщането си в Етър?
- Дисциплината, това е най-важното нещо. Всеки един в клуба има изключителен респект към г-н Василев. Аз и съотборниците му винаги слушаме внимателно указанията му и се стремим да изпълняваме поставените задачи.

- В Етър има ли проблем с финансите?
- Засега всичко е на ниво. Даже за "В" група смея да твърдя, че няма друг клуб с такива условия, каквито са при нас. 

- Но може би е неприятно, че не домакинствате у дома - на стадион "Ивайло"?
- Да, това е един от проблемите, но скоро ще бъде разрешен. Да се надяваме до месец да приключат ремонтите и да играем на нашия стадион. На "Ивайло" ще бъдем още по-голямо страшилище за съперниците. Мощната подкрепа от трибуните ни дава криле. Възхитени сме от нашите фенове и им благодарим. В Габрово направиха така, че все едно ние бяхме домакин, а не Янтра. Целият отбор благодарим на нашите привърженици. Обещавам им, че ще продължим да даваме всичко от себе си и заедно да постигнем целта - да върнем Етър в професионалния футбол.

- През миналия сезон стана голмайстор в групата с цели 40 попадения, как успя?
- Да, 40 гола не са малко, но заслугата е и на съотборниците ми. Сега е важно да бележа и за Етър и да радвам феновете.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

етър_габрово_1.jpg

________1.jpg

* Снимки: Sport-vt.com