Треньорът на Чепинец (Велинград) Атанас Стоилов коментира пред БЛИЦ очакванията си за тежкото гостуване на ЦСКА. Мачът от третия кръг на Югозападната "В" група е в неделя от 18:00 часа. До момента Чепинец записа две победи - 2:1 при гостуването на Беласица (Петрич) и 1:0 срещу Вихрен (Сандански).

- Каква е нагласата в отбора ви и готов ли е Чепинец за гостуването на "Българска армия"?
- Да, готови сме. Всичко при нас е нормално, има настроение след двете победи на старта. Смятаме, че имаме своите шансове, но те не са много големи. Да не забравяме срещу кого играем, ЦСКА си е ЦСКА. Искам от името на нашия клуб да поднеса саболезнования на ЦСКА и по-специално на Георги Димитров - Джеки за загубата на брат му Динко Димитров. Мачът в неделя ще започне с минута мълчание.

- Стряска ли ви името на съперника?
- Чак да ни стряска името... не го чуваме за първи път. И в ЦСКА играят хора, и те грешат. Нищо не се знае.

- Вие цесекар или левскар сте?
- Трябва ли да отговарям? Е, всъщност какво да крия - да, пристрастен съм, от червените съм, но това няма значение. Преди дни коментирахме с момчетата в отбора, че 90 процента от състава ни симпатизираме на ЦСКА. Много от играчите ми са минали през школата на "армейците". В неделя обаче сме противници, излизаме за победа. Всеки си защитава цвета на неговия отбор. Ние сме Чепинец, те са ЦСКА. Пред моите футболисти се открива идеална възможност да блеснат
 
- Аспарух Василев, който е юноша на ЦСКА, донесе победата срещу Вихрен. Той ли е лидерът на Чепинец?
- Не само той, имаме и други опитни футболисти - Христо Сталев, Алек Манолов, Николай Байраков, Игнат Дамянов, Антон Вергилов, все познати имена, играли в професионалния футбол. Те са основата на отбора, а покрай тях младите растат.

- Разчитате ли на млади момчета? Има ли местни кадри, таланти от Велинград?
- Имаме няколко момчета от школата, които тренират в мъжкия отбор. Дори първите два кръга пуснах едно момче на 16 години и едно на 17, които дебютираха във "В" група.

- През миналия сезон Чепинец не се представи много успешно, сега имате ли поставена някаква определена цел?
- Целта е да надграждаме отбора. Аз съм треньор на Чепинец от пролеттa, преди това водих Конелиано във "В" група. Смятам, че постигнахме добри резултати миналия сезон. Разделихме се с няколко играчи, привлякохме нови, за да подсилим състава. С момчетата работим с желание, продължаваме да се развиваме.

- Въпросът със заплащането как стои? За гостуването на ЦСКА обещана ли ви е премия, ако спечелите или при равенство?
- Не всичко е пари. Да, има премия за мача с ЦСКА, но първо трябва да си свършим работата на терена. Момчетата излизат да се доказват, това е идеален шанс за тях, парите не са важни.

- Играчите ви занимават ли се със странична дейност или изцяло мислят за футбола?
- Голяма част от тях работят, нормално е това. Така е във "В" група. При нас има магазинери, шофьори, някои от футболистите имат собствен бизнес. Като за "В" група заплащането е добро. Клубът е изцяло общински. Благодарим на кмета Иван Лебанов, че е зад нас.

- Ще имате ли подкрепа от трибуните на "Армията" в неделя?
- Да, около 40-50 наши фенове ще бъдат на стадиона.

- Имате ли лагер преди мача?
- Не, пътуваме в неделя и няколко часа преди двубоя пристигаме на "Българска армия".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА