Президентът на германския колос Байерн Ули Хьонес разкритикува изявите на отбора през последните седмици и ги определи като „красива мръсотия” в интервю за „Билд”. В същото време 61-годишният бос категорично отрече, че баварците ще се разделят с холандския национал Ариен Робен след края на сезона. Отговорът на отбора за критиките бе успехът с 2:1 в Леверкузен през уикенда.

- Беше ли и това една "мръсна" победа?

- Бях много доволен от отбора. Играхме много добре през първото полувреме, към края бяхме малко уморени. Всичко беше татално ОК и не може да бъде сравнявано с изявите срещу Арсенал и Хофенхайм.

- Всъщност разпределяте ли си със спортния директор Матиас Замер кой и кога да критикува? Например по мотото: „Днес съм аз, а следващия път си ти, Матиас!”
- Не, не правим такова нещо. Аз усещам точно кога е правилният момент. Той беше миналата седмица. Ние обаче не трябва да разпределяме нищо.

- Отдъхнахте ли си сега отново?

- Не става въпрос за това, да си отдъхнем. Не можем да си позволим продължително да играем такива мачове като тези срещу Арсенал и Хофенхайм. Трябва да доиграем разумно шампионата. Основната концентрация е към Шампионската лига. Искаме да спечелим Шампионската лига. Гладни сме за тази титла. Затова вие (б.р. медиите) не бива винаги да ни възхвалявате до небесата. Това застрашава целите ни.

- Когато след мача срещу Дортмунд обявихте с усмивка на лице, че съотношението на силите в Германия се е върнало, също допринесохте за това, че всички изпаднаха в еуфория?

- Аз назовах един факт. Водим с 20 точки в първенството, победихме категорично Дортмунд и затова съотношението на силите в Германия се изясни. Но ние искаме да спечелим Шампионската лига. Затова трябва да се обявя срещу картината, с която Байерн е описван, и да спря еуфоричното настроение.

- Още веднъж в допълнение: Все пак е човешко всички да избухнат в еуфория при всички тези рекорди.
- Оставете ни да ликуване истински в края на сезона. Ако срещу Ювентус играем така както срещу Арсенал или Хофенхайм, ще изхвърчим. В момента играем на толкова високо ниво, над което няма още въздух. Много е трудно да измъкнеш последните 5 до 10% от възможностите. Но без последния процент няма да се получи нищо.

- Харесва ли Ви Юве като съперник?
- Ще бъде много трудно, защото първо играем у дома. Предпочитах да играем първо в Италия. Юве и първи мач в Мюнхен е голямо предизвикателство. Няма да ни е достатъчно равенство 1:1. Не трябва да допускаме гол. Мисля дори, че трябва да спечелим категорично, ако искаме да може да пътуваме спокойно за Торино.

- Ако Байерн играе както срещу Дортмунд за Купата, тогава…

- ....няма да имам никакви грижи, че ще победим Юве

- Какво предчувствие имате, с колко титли ще празнува Байерн на 2 юни?

- Не мисля толкова далеч. Ние сме шампиони и сега можем да се концентриране напълно върху Шампионската лига и Купата на Германия.

- Ще бъдете ли разочарован, ако в края на сезона е спечелена само една титла?

- Това зависи от това, как ще протекат мачовете. За първенството вече постигнахме целите си този сезон. Всичко друго би било сметана в кафето.

- Отмар Хитцфелд смята, че Ариен Робен ще напусне отбора в края на сезона. Вярно ли е?

- Не сме обсъждали в клуба да продаваме Ариен Робен.