Един от най-големите любимци на феновете на ЦСКА от близкото минало Велизар Димитров даде кратко интервю пред агенция БЛИЦ. Бившият №8 говори за бъдещето на "червения" клуб и по кой път трябва да тръгне.

-Велизаре, следиш ситуацията в ЦСКА. Клубът е на кръстопът, накъде според теб трябва да поеме?
-Аз съм твърдо за оздравяването на сегашното дружество, без значение от това как се казва собственикът. Не е важно дали е Иван, Гриша, Благой или Васил. Нека този човек да направи всичко възможно да оздрави настоящия ЦСКА. Крайно разочарован съм от начина, по който бях използван в една друга медия. Бяха ми вкарани думи в устата, които не съм казвал. Темата за ЦСКА е много сериозна и не бива да се подхожда по такъв начин. Никъде и никога не съм казвал, че искам сливане с Литекс.

-Твоята позиция е за оздравяване, но дълговете са десетки милиони...
-Така е. Ако има вариант за оздравяване, нека да бъде приложен. Ако няма, нека ЦСКА да тръгне от най-ниските дивизии, каквито са правилата.

-Това означава още няколко загубени години до "А" група?
-Колкото, толкова. Искам ЦСКА да има стабилна основа. Само по такъв начин клубът може да се развива за в бъдеще. Има и други примери на отбори, които по един или друг начин отиват в долните дивизии. ЦСКА винаги ще го има благодарение на милионите привърженици, в това число и аз съм един от тях.

-Това означава, че си твърдо против сливане с друг отбор или купуване на лиценз, или изкупуване по някакъв друг начин на друго дружество?
-Разбира се, че съм против. Аз съм "за" нашия си ЦСКА, който знам и обичам от дете. Това е нашият ЦСКА и всякакви други сливания убиват историята и емблемата. Това няма да бъде истинският ЦСКА.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ