Наставникът на ЦСКА Христо Янев е доволен от работата си с "червените" от началото на сезона и според него всички работят много професионално. Както е известно, "армейците" стартираха в Югозападната "В" група с победа 3:0 над Струмска слава (Радомир). Младият треньор е щастлив от работата си с изпълнителния директор Пламен Марков. Янев даде интервю за колегите от "Диема Спорт", излъчено в предаването "А група токшоу".

"Процесът в ЦСКА вече тръгна, готвим се нормално. Притесненията ни останаха на заден план и затова искаме да дадем най-доброто от себе си. Искам да сме отбор, който притежава топката и играе със самочувствие. Оттам-нататък искам да излизаме и да се противопоставяме на всеки, който ни предлага нещо различно. Всеки в ЦСКА работи професионално - и футболисти, и спортно-технически щаб. Въпросът е, че досега не сме излизали на някои от стадионите, имаме много млади момчета, които трупат опит и затова се надяваме с нашия опит да им помогнем. Иначе притеснения нямаме", коментира Янев.

"Пламен Марков е изключително точен човек, не виждам как можем да имаме проблеми. Нещата са ясни - той ми е шеф, аз се съобразявам с него. Ще постигнем консенсус с него за доброто на клуба. Комуникирам достатъчно често и с Гриша Ганчев, той често се интересува от ЦСКА. Нещата се потвърждават за него от времето, което бях футболист. Той иска да изпипа всичко, да е перфектно, за да могат футболистите да могат да мислят само за футбол", продължи Янев пред "Диема Спорт".

Наставникът на ЦСКА очаква доста тежки мачове във "В" група. Той определи и кои са според него тимовете, които ще окажат най-сериозна съпротива на "червените" в битката им за завръщане в професионалния футбол. Янев сподели и как е окомплектовал тима си през лятото.

"Интересното е, че във "В" група всеки един мач може да поднесе изненада, доста от футболистите се готвят специално за мача с нас и затова не трябва да ги подценяваме. Има много интересни имена, които са били сериозно присъствие през годините в "А" група - Беласица, Велбъжд, Локомотив (София), Миньор. Те са създавали доста проблеми", каза Янев.

"Не мога да работя с повече от 25 играчи, защото това разводнява работата ми. Всички, които са тук, са искани от мен и вече ги познавам достатъчно добре. Те имат качества, които ще развиваме. Доста играчи отказаха, защото че играем във "В" група, притесниха се, че това ще се отрази на кариерата им. Това е нормално, аз се съобразявам с тях", заяви Янев.

Той добави, че вече следи с особен интерес и мачовете от "А" група, въпреки че отборът му не се подвизава там. "В първите 20 дни на сезона нямах възможност да си включа телевизора, сега не пропускам мач. Смея да твърдя, че шампионатът в "А" група е много интересен и качествен. Има много интересни футболисти", каза още треньорът на ЦСКА.





ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА