Така си е. ЦСКА няма да е ЦСКА, ако няма скандали. И все ветераните са в основата им. Сучат, въртят, шушукат, клюкарстват, па накрая изригнат в ефир с тонове помия срещу някой свой.  
 
Ей такъв е и Петър Жеков, който май е изтрещял от жегите. Щял да набара Пламен Марков, щял нещо да му стори. Нарече го „мошеник” заради някакво си място за паркиране. Вместо да си паркира емоциите, вместо поне веднъж да премълчи и да не е изригне, бат' Петьо продължава да прави кеф на журналистите, ръсейки бисер след бисер.
 
Покрай цялото това ръсене май нещо паметта му е запецнала. Жеков взе та обяви, че Пламен Марков бил изкарал само три месеца в ЦСКА и сетне избягал в чужбина.
 
Е, тука вече брилянтният голмайстор №1 за всички времена у нас изпрати топката далече, далече над вратата. Горкият бат Петьо, или наистина е забравил, или се е направил на разсеян, но фактите са си факти – Марков е играл 10 години в ЦСКА. Цели 10! С два сезона повече от престоя на самия Жеков на „Армията”.
 
Това обаче не е болка за умиране. Големият проблем е, че великият футболист понякога се държи не като мъжкар и футболен гладиатор, а като ощипана девойка.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ