Спортният директор на лидера в Бундеслигата Байерн Матиас Замер заяви категорично в интервю пред sport1.de, че в отбора няма място за егоисти. По този начин 45-годишният ръководител открито предупреди нападателите Марио Гомес и Ариен Робен да спрат да недоволстват, че все по-често са на резервната скамейка, а дават повече усилия на тренировки. Освен това Замер коментира и решението на легендата на клуба Мемет Шол да се оттегли от треньорския пост на резервите на Байерн.

- Г-н Замер, какво заключение си вадите след победа на Байерн над Щутгарт?

- Много сме доволни от резултата и с това как през второто полувреме опитахме да принудим съперника да направи грешки. Първият гол говори достатъчно за това как Томас Мюлер пресира и Марио Манджукич не остана в центъра, а тръгна към топката. Така че спокойно можем да си пишем този гол като наша заслуга.

- Попадението все пак дойде след индивидуална грешка на съперника, както и срещу Гройтер Фюрт. Тони Кроос каза, че е много мило да се получават такива подаръци, но и трябва да се изработват голове….
- Посланието е от добре да отидем на много добре, затова и работим. Липсват още някои неща за лекота в играта. Контролирахме играта срещу Щутгарт, но често ни липсваше завършващия пас в центъра. Това отбеляза и треньорът още на полувремето, а отборът реагира с много усилия. Двубоят ни следващата седмица (б.р. гостуване на Майнц) ще бъде най-трудният от първите ни три мача след зимната пауза.

- Затова ли Байерн прави в момента по-малко смени, за да намери своя ритъм?

- Да, вярвам, че треньорът усеща, че се нуждаем от ритъм. Това, че един или друг остават на пейката, въпреки че предпочитат да играят, трябва да им даде яснота. В момента обаче имаме седмичен ритъм, в който влизат достатъчно решаващи срещи. Затова няма да търпим никакви егоисти и ще внимаваме много за това.

- Това важи също и за Ариен Робен и Марио Гомес…..

- Моментната ситуация е срещу тези грачи и е актуална за футболистите, които играха днес. Въобще не мога да търпя егоисти да се намесват и да предизвикват ненужни дискусии. Няма да допуснем тяхна намеса. Тези, които седят на пейката, трябва да го приемат. Шансът за тях ще дойде и те трябва да са готови.

- Как приехте решението на Мемет Шол да се оттегли от треньорския пост на резервите на Байерн?
- Разбрахме за това. Респектирани сме от неговото решение. След като решението е ясно за него, така ще бъде. Имам много добро отношение към Мемет и с него говорихме интензивно. Щом е негово решение и той държи на него, ние ще го приемем. Той винаги е имал подкрепата на клуба. Има 2-3 неща, за които човек понякога трябваше да го насочва, това е ясно. Той обаче си вършеше работата много добре. Младите играчи получиха добро развитие и това е негова заслуга.