Опитният защитник на Царско село Мартин Кавдански, който е заразен с COVID-19, даде интервю за БЛИЦ. Футболистът разказа, че се чувства добре и няма, а и не е имал симптоми на коронавируса. Както вече стана ясно, заради грешка в лабораторията, провела тестовете на целия отбор, Кавдански игра заразен в мача с Черно море (1:4), след което узна неприятната новина. 

- Как си и къде те откриваме?
- Добре съм. Под карантина съм в комплекс "Царско село", където живея. Само в стоя, никъде не излизаме. 

- С кого си? Има и други заразени ли?
- В стаята сме изолирани аз, дъщеричката ми, която е на 8 години, и сестра ми. Те също са добре, нямат симптоми, както и аз. Още не са им направени тестовете. Чакаме екипът от РЗИ да ни посети. 

- Преди мача с Черно море как се чувстваше? 
- Всичко беше нормално. Преди мача, по време на срещата, както и след нея, не съм чувствал никакъв дискомфорт. Срещата я изкарах нормално, нямах оплаквания. И на следващия ден ми казаха, че тестът ми е бил положителен. Не мога да си представя как може да дадат документ, че съм с негативен резултат, на базата на този документ да се играе мач, и после да обявят това нещо... Преди всяка среща ни тестват, не знам каква е тази грешка, която са допуснали.

Притеснен съм, че може да съм заразил и други. Тези два дни, а и на самия мач, съм контактувал с много хора. Момчетата от Черно море след това се прибират във Варна, виждат се със семействата си... Дано няма заразени, силно се надявам.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Имаш ли подозрения къде може да си пипнал COVID-19?
- Нямам идея. Премислям нещата, но не знам къде. При положение, че играем през 3-4 дни, освен на мачовете и тренировките, никъде не съм ходил. Постоянно съм в комплекса. Не съм посещавал обществени места. 

- Кога пак ще те тестват?
- Може би като мине карантината ми, тя е 14 дни. Много е неприятно. Сега не мога и да тренирам. 

Ако съм имал симптоми, щях да усетя, да се обърна към треньора, към медицинския ни щаб. Но нямаше такова нещо, всичко си беше наред, познавам отлично тялото си. И какво се оказва в крайна сметка - ако не ни правят всяка седмица тестове, въобще нямаше да разбера, че съм с COVID-19. Сигурно доста хора има заразени, които нямат средства и не могат да се тестват. И го изкарват вируса. Не е страшно. 
 
- Дъщеричката ти как приема ситуацията? 
- Тя разбира какво се случва, вече не е толкова малка. Много адекватно приема нещата. Да, малко й е скучно, като знае, че не може да излиза от стаята, но не е толкова страшно. Най-тежко ми е, че не мога да помагам на отбора. Точно за най-важните мачове стоя затворен в стаята и само морално подкрепям Царско село. Много исках да бъда с отбора и да си свършим работата. За оставането ни в еfbet Лига не се притеснявам. Знам качествата на отбора, ще се спасим.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020