Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти не смята, че резултатът от дербито с Барселона отразява точно случилото се на терена на "Сантиаго Бернабеу". На почивката резултатът бе 0:0, а през втората част каталунците отнесоха съперника си с четири безответни гола за победа с 4:0. Италианският специалист припомни и факта, че преди две години Барса отново е постигнал победа със същия резултат срещу Реал в испанската столица, но това не е спряло "белите" да прибавят към пребогатата си колекция нови ценни трофеи.

"Резултатът не отразява какво се случи на терена. Те заслужаваха да победят, но до първия гол мачът бе равностоен. Трябва да се поучим от това. Самокритиката е нещо фундаментално. Но в същото време не бива да хвърляме в кошчето за боклук всичко, първото ни полувреме беше добро.

Последния път, когато загубихме от Барселона с 0:4 у дома, спечелихме Ла Лига и Шампионската лига. Няма да спрем да се борим", сподели след края на срещата Анчелоти.

Последната победа на Барса срещу Реал в Мадрид преди тази в събота вечерта, бе през март 2022 година. Тогава "белите" бяха сразени със същия резултат от големия си съперник, но все пак спечелиха испанското първенство, а освен това триумфираха и в Шампионската лига след победа с 1:0 срещу Ливърпул.

В следващия си шампионатен двубой "лос меренгес" гостуват на закъсалия тим на Валенсия на 2 ноември.