Атлетик Билбао победи Райо Валекано с 1:0 като гост в среща от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига. След втория си пореден успех  тимът от Билбао събра 68 точки на петото място в крайното класиране и ще играе в групите на Лига Европа през следващия сезон. Райо Валекано допусна втора поредна и общо 16-а загуба и е 16-и в подреждането с 38 точки в актива си.

Победното попадение за гостите бе дело на Нико Уилямс в 67-ата минута на двубоя.

В сблъсък между два от вече изпадналите отбори в Ла Лига Алмерия се наложи над Кадис с 6:1 като домакин и записа едва трета победа за сезона. Алмерия приключва първенството на 19-о място с 21 точки, а Кадис е 18-и с 33 точки.

Гостите от Кадис поведоха с гол на Брайън Окампо в 30-ата минута, но футболистите на Америя реализираха шест попадения през второто полувреме.

Гонсало Мелеро се разписа за 1:1 в 48-ата минута. Три по-късно Серхио Арибас бе точен за 2:1. В 57-ата минута Хосеба Салдуа си отбеляза автогол, а в 65-ата и 71-ата минути Луис Суарес направи резултата 5:1. Крайното 6:1 оформи Серхио Арибас с втория си гол в мача, отбелязан в 86-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!