Шампионът Атлетико (Мадрид) допусна обрат и загуби от Атлетик (Билбао) с 1:2 във втория полуфинал на турнира за Купата на Краля в Саудитска Арабия.

Играта през първата част бе равностойна и без кой знае колко голови положения. В първите секунди гол на Жоао Феликс не бе зачетен заради засада. В 10-ата минута Иняки Уилямс имаше добър шанс да отбележи, но пропусна, а това бяха двете по-интересни голови положения през първото полувреме.

След почивката в 62-ата минута Атлетико поведе след автогол на вратаря Унай Симон. Жоао Феликс засече топката след корнер и тя се удари в десния стълб, а след това в гърба на стража и влезе в мрежата за 1:0.

Баските се втурнаха в атака и последваха пропуски на Иниго Мартинес и Иняки Уилямс. Те направиха пълен обрат за четири минути. Йерай (77) изравни след пас на Икер Муниаин, а Нико Уилямс (81) донесе успеха на „лъвовете“ от Билбао след подаване на Дани Гарсия.

В четвъртата минута от добавеното време Хосе Хименес бе изгонен с директен червен картон заради грубо нарушение, като съдията взе това решение след преглеждане на ситуацията с ВАР.

На финала баските ще се изправят срещу Реал (Мадрид), който отстрани Барселона с 3:2 след продължения в „Ел Класико“, което се игра също в Рияд.