Атлетико (Мадрид) постигна историческа първа победа като гост на Жирона, след като излъга каталунския тим с 1:0 в последния мач от 25-ия кръг на испанската Ла Лига.

Първото полувреме в Жирона премина под диктовката на „дюшекчиите“. С пропуски се отчетоха Антоан Гризман, Мемфис Депай на два пъти, Яник Ферейра Караско и Марио Ермосо. Вратарят на домакините Пауло Гаанига, който направи редица ключови спасявания.

След почивката пропуски направиха Маркос Йоренте от гостите и Виктор Циганков, Давид Лопес и Родриго Рикелме за домакините след страхотно спасявания на Ян Облак.

В герой за тима на Диего Симеоне се превърна резервата Алваро Мората (90+1), който вкара единственото попадение в добавеното време срещата след асистенция на Анхел Корея. Попадението дълго време бе разглеждано с ВАР заради засада, но в крайна сметка съдиите прецениха, че всичко е в рамките на правилата.

С тази победа Атлетико запази третото си място във временното класиране с 48 точки, като е на 3 пред четвъртия Реал Сосиедад и на 8 зад втория Реал (Мадрид). Жирона е 12-и с 30 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!