Лидерът Атлетико (Мадрид) загуби с 1:2 гостуването си на Атлетико (Билбао) в двубой от 32-ия кръг на испанската Ла Лига за радост на другите замесени в битката за титлата тимове.

Двубоят на "Сан Мамес" започна прекрасно за домакините, след като Алехандро Беренгер (8) се възползва от чудесно центриране и вкара за 1:0. Постепенно гостите взеха контрола над двубоя, но Анхел Корея пропусна добър шанс да изравни резултата.

Натискът на "дюшекчиите" се увеличи през второто полувреме, но Маркос Йоренте също изпусна добър шанс. Играчите на Диего Симеоне все пак изравниха чрез Стефан Савич (77), който се възползва от центриране на Яник Ферейра Караско от корнер. Атлетико продължи да атакува, но не успя да вкара втори гол, а в края след изпълнение на корнер Иниго Мартинес (86) се освободи и прониза вратаря Ян Облак за крайното 2:1.

Въпреки загубата си Атлетико остава на върха със 73 точки, две повече от втория Реал (Мадрид) и третия Барселона, който обаче е с мач по-малко и ако го вземат ще излязат на първа позиция. Плътно зад тях е Севиля със 70 точки. Атлетик (Билбао) е десети с 44 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА