Атлетико (Мадрид) обърна гостуващия Валенсия и след успех с 3:1 в мача от 20-ия кръг на Ла Лига отново дръпна на върха със седем точки аванс пред градския съперник и шампион Реал. Освен това „дюшекчиите“, които записаха седми пореден шампионатен успех, са и с мач по-мало от „кралете“.

След пропуски в началото на Жоао Феликс и Хосе Хименес от домакините и Ману Вайехо от гостите Урош Рачич (11) изведе „прилепите“ напред в резултата. Жоао Феликс (23) изравни в средата на първата част след центриране от корнер на Тома Лемар.

След почивката головете на Луис Суарес (54) направи обрата пълен след асистенция на Жоао Феликс. В 68-ата минута Макси Гомес бе близо до изравнителния гол. 24-годишният нападател бе намерен в наказателното поле, но Ян Облак спаси след удара му. Скоро след това Анхел Кореа (72) подпечата победата на Атлетико след центриране на Маркос Йоренте.

Така „дюшекчиите“ се поздравиха със седма поредна победа и общо 15-а в Ла Лига от началото на сезона, събирайки 47 точки на върха. Валенсия 14-и с 20 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА