Барселона изненадващо допусна втора поредна загуба на „Камп Ноу“, като този път отстъпи на борещия се за оцеляване Кадис с 0:1 в мач от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Само преди дни каталунците бяха елиминирани от Айнтрахт (Франкфурт) след поражение с 2:3 на същия стадион. Сега отново разочароваха феновете си и останаха далеч от големия съперник и устремил се към титлата Реал (Мадрид).

Напълно очаквано играчите на Шави Ернандес доминираха от самото начало и още в 3-ата минута вратарят на гостите трябваше да се намесва след удар на Дембеле от малък ъгъл.

Гостите имаха страхотна възможност за гол в 26-ата минута, но Лукас Перес не успя да намери очертанията на вратата след пас на Собрино. В 39-ата минута Дембеле проби през центъра, елиминира двама играчи в жълто и шутира, но и този път Ледесма хвана топката.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Малко след почивката Собрино опита на два пъти да прати топката в мрежата на Тер Щеген, но германският страж се справи. При третия удар по посока на домакинската врата бившият играч на Арсенал Лукас Перес се разписа за 0:1.

Четвърт час преди края гостите имаха шанс да удвоят аванса си. Влезлият като резерва Алейо напредна, преодоля Лангле и изведе Алекс Фернандес, но той шутира покрай лявата греда.

Каталунците не спряха да притискат съперника, който се справяше много добре в защита и контратакуваше опасно. При една от тези контри в добавеното време Тер Щеген отново се прояви с блестяща намеса.

След победата Кадис напусна опасната зона и излезе на 16-а позиция с 31 точки. Барселона остава на второто място с 60 точки и на 15 след Реал (Мадрид), който е с мач повече.