Севиля изтърва комфортна преднина и загуби от Реал (Мадрид) с 2:3 в дербито от 32-рия кръг на испанската Ла Лига. Иван Ракитич (21) и Ерик Ламела (25) дадоха солиден аванс за домакините през първата част, но след почивката „кралете“ изравниха чрез Родриго (50) и Начо (82), а малко преди края Карим Бензема (90+2) донесе поредна победа на „кралете“ по пътя към титлата. Гол на Винисиус Жуниор в 78-ата минута не бе признат заради съмнителна игра с ръка. Съдията гледа ситуацията дори с помощта на ВАР, но не промени решението си.

Домакините изиграха силно първо полувреме и шокираха лидера в 21-ата минута, когато Иван Ракитич се разписа от пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Четири минути по-късно Антони Марсиал намери с хубаво подаване Ерик Ламела, който разстреля Тибо Куртоа за 2:0.

В 38-ата минута съдията спести червен картон на Едуардо Камавинга, който вече бе предупреден с жълт картон и фаулира отзад Марсиал, който атакуваше. Реферът дори не отсъди нарушение, а нападателят на Севиля не успя да продължи мача и беше заменен.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Белият балет“ започна вихрено втората част и в 50-ата минута Даниел Карвахал центрира, а резервата Родриго намали на 2:1. Три минути след това Едер Милитао изненада всички с мощен далечен шут, а вратарят Буну спаси. Гостите продължиха да натискат и в 63-ата минута Бензема шутира по земя, пращайки топката в аут.

В 78-ата минута Винисиус Жуниор прати топката в мрежата, но попадението му не бе признато заради игра с ръка. Ситуацията бе доста спорна, но съдията не промени решението си дори след намесата на ВАР и гледане на повторение. Въпреки това гостите изравниха в 82-ата минута, когато Даниел Карвахал намери друга резерва Начо, който с първото си докосване вкара за 2:2. Във втората минута от добавеното време Карим Бензема получи чудесен пас от Родриго и от близка дистанция донесе победата на „кралския“ клуб.

След знаменития обрат Реал има 75 точки на върха и води с 15 на Барселона, Севиля и Атлетико (Мадрид), които заемат следващите места във временното класиране. Каталунците обаче са с мач по-малко и могат да съкратят солидния аванс на „кралете“.  

В друг мач от кръга по-рано Селта спечели с 2:0 при визитата си на Атлетик (Билбао) след голове на Яго Аспас (11) и Фран Белтран (37) и излезе на 11-а позиция с 39 точки. Баските са осми с 45 точки.