Барселона спечели минимално с 1:0 при визитата си на Кадис в мач от 31-ия кръг в испанската Ла Лига и продължава да преследва лидера Реал Мадрид, като отново е на 8 точки зад него преди Ел Класико на "Бернабеу" в следващия кръг. Жоао Феликс (37) реализира със задна ножица победния гол за каталунците на стадион "Нуево Мирандия".

Първата опасност бе пред вратата на гостите в 20-ата минута, когато Хави Ернандес излезе очи в очи с германския страж Тер Щеген, който обаче успя да скъси ъгъла и да се справи със ситуацията. Две минути по-късно Хуанми стреля към средата на вратата, но Тер Щеген не се затрудни.

Ектор Форт отправи силен удар от границата на наказателното поле на Кадис в 33-ата минута, но стражът на домакините Конан Ледесма отрази. Четири минути след това след центриране в наказателното поле на Кадис, бранител на домакините отби топката на първа греда, а на втора Жоао Феликс отигра акробатично със задна ножица и реализира фамозен гол за 0:1.

В последната минута от редовното време на първата част Фермин Лопес получи топката в наказателното поле на Кадис и стреля към долния десен ъгъл на вратата на домакините, но в последния момент бранител успя да се намеси и да блокира.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Каталунците владееха инициативата и през втората част, но въпреки това Кадис успя да прати топката във вратата на гостите в 54-ата минута, когато Хуанми бе точен, но още в реално време беше ясно, че ще бъде отсъдена засада на нападателя. Шест минути след това Жоао Феликс засече центриране, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата на домакините.

Ламин Ямал направи страхотен пробив в 70-ата минута, но с удара си след това не намери целта. Девет минути по-късно Кадис опропасти страхотна възможност. Диади Самасеку отправи мощен удар от средна дистанция към вратата на Барселона, но Тер Щтеген спаси със завиден рефлекс. До края Барса успя да затвори мача и да се поздрави с крайния успех.

След четвъртата си поредна победа в шампионата Барселона вече има 70 точки в актива си, като продължава да бъде на 2-ро място във временното класиране, докато Кадис продължава с борбата си за оцеляване, като тимът е на 18-то място с 25 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!