Реал Мадрид постигна минимален успех с 1:0 над Майорка при визитата си на Балеарските острови от 31-вия кръг на Ла Лига и направи нова решителна крачка към шампионската титла.

Началото на мача не бе особено интересно и до първото добро положение се стигна едва в 31-вата минута, като то бе на сметката на Майорка. Антонио Раийо надскочи защитата на Реал Мадрид и нанесе удар с глава към долния десен ъгъл, но Андрий Лунин спаси.

Две минути след това Реал Мадрид бе изключително близо до попадение. В 33-ата минута Джуд Белингам пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 48-ата минута „кралете“ все пак излязоха напред в резултата. След центриране от корнер отбраната на Майорка не се справи и изчистената топка падна на крака на Орелиен Чуамени, който изстреля вликолепен удар към десния ъгъл, с който преодоля Предраг Райкович за 0:1.

Малко след час игра Браим Диас получи тънко подаване в наказателното поле, но не успя да си овладее добре топката и я изстреля право в краката на падналия Предраг Райович. В 73-ата минута Федерико Валверде пропусна още по-голям шанс, след като стреля от няколко метра, но ударът му бе блокиран току пред голлинията. Само минута след пропуска на уругваеца Сержи Дардер пропиля добра възможност да изравни резултата, след като получи много свободно пространство около себе си и нанесе страхотен удар от далечна дистанция към горния десен ъгъл, но Лунин направи страхотно спасяване.

Така „кралете“ събраха 78 точки на върха в класирането преди Ел Класико в следващия кръг, на 11 пред Барселона преди мача на каталунците с Кадис. Майорка е 15-и с 31 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!