Барселона срази у дома Севиля с 3:0 след продължения и е първият финалист в турнира за Купата на Краля. Каталунците бяха загубили първата среща с 0:2 и се нуждаеха от убедителен успех на „Камп Ноу“ и поведоха с гол на Усман Дембеле (12) в началото, но едва в последните секунди на редовното време стигнаха до второ попадение. Жерард Пике (90+4) се разписа след асистенция на Антоан Гризман и прати мача в продължения, а още в първото от тях Мартин Брайтуайт (95) реализира гола за фамозния обрат от двете срещи и на практика класира тима си за финала. Фернандиньо от гостите бе изгонен в добавеното врем и андалусци играха с намален състав в продълженията, а в тях и Люк де Йонг получи червен картон, усложнявайки ситуацията на Севиля.

Домакините започнаха по-активно и в 12-ата минута вече водеха, след като Усман Дембеле си освободи пространство и с мощен шут се разписа за 1:0. Никой от защитниците на гостите не попречи на голмайстора, а вратарят Томаш Вацлик само изгледа топката как се оплита в мрежата.

Андалусци залагаха на контраатаки и в 20-ата минута Жоан Жердон получи на добра стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран. След половин час игра Меси и Жорди Алба направиха двойно подаване, а топката стигна до Френки де Йонг, който пропусна от непосредствена близост. Секунди по-късно Педри отправи мощен удар от дистанция и топката премина покрай вратата на гостите. В 33-ата минута Меси проби в наказателното поле и опита да реализира от малък ъгъл, но след рикошет в крак на защитник малко пред голлинията Маркус Акуня успя да изчисти. До почивката нямаше други любопитни ситуации.

Winbet - победата е емоция! (18+)

И след почивката домакините продължиха да доминират, а в 67-ата минута Дембеле центрира в наказателното поле, където непокрит бе Жорди Алба, който отправи удар от въздуха, но топката срещна напречната греда. Пет минути след това Севиля получи златна възможност да реши мача в своя полза. Лукас Окампос бе изведен на чиста позиция в наказателното поле, където бе фаулиран от Оскар Мингеса, а съдията посочи бялата точка за дузпа. Зад топката застана именно Окампос, чийто удар обаче бе спасен от вратаря Марк-Андре тер Щеген.

Натискът пред вратата на гостите се засилваше с всяка изминала минута и в добавеното време Фернандо задържа Франсиско Тринкао, за което получи втори жълт и съответно червен картон. Лионел Меси стреля директно от прекия свободен удар, но след рикошет топката излезе в корнер. След центрирането от него топката бе изчистена, но стигна до Антоан Гризман, който центрира в наказателното поле, където Жерард Пике надскочи всички и с глава реализира за 2:0, пращайки мача в продължения.

Пет минути след началото на първото продължение Мартин Брайтуайт засече с глава центриране на Жорди Алба и прати топката в мрежата за 3:0 и пълния обрат в двата мача. След още пет минути игра Клеман Ленгле игра с ръка в наказателното поле на домакините и ситуацията бе разгледана от ВАР. Установено бе, че френският централен защитник първо играе с гърди и след това топката среща ръката му, така че няма причина за 11-метров наказателен удар. Заради протестите съдията раздаде жълти картони, един от които на Люк де Йонг, за който той бе втори и така андалусци вече бяха с двама играчи по-малко на терена.

В заключителните минути преди последния съдийски сигнал Севиля опита натиск, но с намален състав задачата бе още по-сложна. В 119-ата минута Жул Конте стреля от дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Тер Щеген. До края резултатът остана непроменен и Барселона се класира за финала в турнира за Купата на Краля.