Испанският шампион Барселона е бил на секунди да запише служебна победа срещу Малага, въпреки че се издъни и мачът от 12-ия кръг на Примера дивисион завърши 0:0 на „Камп Ноу”, съобщава Diario Sur.

Изданието припомня, че по регламент всеки отбор трябва да играе с поне седем футболисти, които имат картотека в първия състав. Треньорът на гостите Хуанде Рамос започна мача с деветима играчи от първия отбор. Диего Йоренте беше изгонен, а Хави Онтиверос беше сменен от юношата Луис Муньос. Така андалусци останаха на терена с осем футболисти от първия тим и двама от филиала.

Смяната на Сандро Рамирес с Юсеф Ел Насири пък докара нещата до 7:3 в отношения първи тим и филиал. Така ако Дуда не беше сменил Пабло Форналс в заключителните секунди, Малага щеше да загуби служебно, тъй като в тези секунди и Хуан Карлос беше изгонен с червен картон и гостите щяха да имат шестима професионални футболисти на терена. По правилата на Кралската испанска футболна федерация това щеше да означава служебна победа за Барселона с резултат 3:0.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!