ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барселона победи у дома Алмерия с 2:0 в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига, който бе и последен за легендата на каталунците Жерар Пике на „Камп Ноу“. Успехът за водения от Шави Ернандес тим дойде след голове на Усман Дембеле и Френки де Йонг, а преди това Роберт Левандовски пропусна дузпа.

Срещата започна с натиск на домакините, които получиха дузпа още в 5-ата минута на мача, тъй като Кайки блокира с ръка удар с глава на Феран Торес. Феновете скандираха Жерар Пике да бие дузпата, но капитанът остави изпълнението на Роберт Левандовски, който стреля слабо, топката само закачи десния страничен стълб и излезе в аут.

Каталунците продължиха да доминират, като в 35-ата минута Феран Торес стреля покрай левия страничен стълб, а пет минути след това Фернандо Мартинес спаси удар на Усман Дембеле с глава.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 48-ата минута Дембеле обаче преодоля стража на гостите след пас на Серхио Бускетс и индивидуален пробив.

В 62-ата минута Френки де Йонг беше на точното място в точното време, за да направи добавка след удар на Ансу Фати и да вкара за 2:0. Самият Фати можеше да се разпише три минути по-късно, но ударът му бе спасен от Мартинес.

До края на мача не паднаха повече голове и след последния съдийски сигнал трибуните на „Камп Ноу“ станаха на крака, за да се сбогуват с Жерар Пике, който носеше екипа на тима 15 години и спечели цели 30 трофея.

С успеха Барса събра 34 точки и се изкачи на върха във временното класиране на Ла Лига, където Алмерия е на 15-а позиция с 13 точки на сметката си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК