ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Барселона разби Атлетико с 3:0 в Мадрид в среща от 29-ия кръг на испанската Ла Лига и записа пета поредна победа срещу "дюшекчиите". Роберт Левандовски блесна с красив гол и две асистенции, а по едно попадение добавиха преотстъпения на каталунците от домакините в тази среща Жоао Феликс и Фермин Лопес. В края на първото полувреме треньорът на гостите Шави получи втори жълт картон и рано бе изпратен на трибуните. Ноел Молина от Атлетико пък бе изгонен в добавеното време на мача с директен червен картон.

Каталунците започнаха мача с двама играчи на по 17 години. Ектор Форт зае място като ляв защитник, а Пау Кубарси игра в центъра на защитата. Първата добра голова възможност бе в 7-ата минута, когато Пабло Бариос получи добро подаване от Родриго Де Пол и стреля, но топката излезе в аут.

В 38-ата минута Фермин Лопес нанесе силен удар, но Ян Облак направи чудесно спасяване. Секунди по-късно Жоао Феликс започна атака, пусна към Роберт Левандовски, който почти от аутлинията върна топката в наказателното поле. Там Жоао Феликс засече и откри резултата. Малко преди почивката Шави получи втори жълт картон за разправия със съдията, а скоро след това бе изгонен на трибуните.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Две минути след почивката Рафиня пусна топката към Роберт Левандовски, който се обърна и с чудесен диагонален удар я вкара в мрежата на Облак. Домакините създадоха добри шансове след втория гол, но Маркос Йоренте не успя да преодолее Марк-Андре тер Стеген.

В 65-ата минута Роберт Левандовски се озова по десния фланг, центрира прецизно право на главата на Фермин Лопес, който не остави шансове на Облак и вкара третия гол за Барса. Чак в 86-ата минута Саул Нигес можеше да върне едно попадение за Атлетико, но не успя да уцели вратата от непосредствена близост.

Във втората минута от добавеното време Молина фаулира Санчес Родригес на границата на наказателното и получи директен червен картон, тъй като бе последен човек в отбраната на Атлетико. Левандовски изпълни прекия свободен удар, но не успя да вкара.

След категоричния успех Барса задмина Жирона на втората позиция с 64 точки и е на 8 от лидера Реал Мадрид. Атлетико е пети с 55, на точка от четвъртия Атлетик Билбао.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!