ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

След страхотни намеси на вратаря Тер Щеген в края Барселона успя да удържи победата с 1:0 над гостуващия Селта на "Камп Ноу" в мач от 8-ия кръг на испанската Ла Лига и се изравни по точки с Реал (Мадрид) преди Ел Класико следващата седмица на "Сантяго Бернабеу". Каталунците все пак са лидери заради по-добрата си голова разлика, а успехът им срещу галисийци дойде с гол на Педри (17).

Воденият от Шави Ернандес доминираше през първата част и след пропуск на Феран Торес в 13-ата минута се стигна и до гола на Педри четири минути по-късно след центриране на Гави и отбита от защитник топка.

В 40-ата минута каталунците поискаха дузпа след единоборство между Рафиня и Хави Галан, но съдията не видя нарушение.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След почивката гостите от Виго играха далеч по-добре и още в 47-ата минута Оскар Родригес беше изведен сам срещу Тер Щеген, но не успя да нанесе хубав удар. Десетина минути след това на Маркос Алонсо му се наложи да блокира изстрел към вратата на домакините.

В 63-ата минута Ансу Фати, Френки Де Йонг и Усман Дембеле се появиха в игра на местата на Феран Торес, Педри и Рафиня, но и това не промени нищо сериозно в играта на домакините. 

В 70-ата минута Ларсен отблизо вкара топката с глава във вратата на Тер Щеген, но попадението не бе зачетено заради засада, а до края на мача германският страж спаси няколко голови положения след удари на Яго Аспас и Уго Майо. 

В четвъртата минута на добавеното време Яго Аспас уцели десния страничен стълб на вратата, но се оказа, че при атаката е имало засада. В последните секунди Тер Щеген направи феноменално спасяване с една ръка при мощен изстрел на Карлес Перес.

С успеха си Барселона събра 22 точки и се върна на върха с по-добра голова разлика от Реал (Мадрид). Селта е на 11-а позиция с 10 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК