Нидерландският нападател Мемфис Депай официално бе представен като футболист на Барселона, след като дойде като свободен агент това лято.

Новото острие в атаката на каталунците говори за голямата звезда, но все още без договор с клуба Лионел Меси, както и за връзката си с треньора Роналд Куман - основна причина за избора му да подсили Барса без пари.

„За мен това е една сбъдната мечта. Винаги съм искал да играя за някой от най-големите отбори в света. Барселона има страхотен стадион и невероятни привърженици и за мен е чест да съм тук. Работих усърдно за този трансфер“, каза Депай.

Депай коментира евентуално партноьрство в атака с Лионел Меси: „Меси е легенда. Той е най-добрият футболист в света. Видяхте какво направи на Копа Америка. Аз съм му голям фен. Вчера видях всичките му "Златни топки" в музея. Мисля, че за всеки футболист е мечта да играе с него. За мен също“.

„Познавам Куман от националния отбор. Разбирам го за решението му да напусне националния и да дойде тук. Няма как да кажеш „не“ на Барселона. Мисля, че Куман ме направи по-добър играч и съм ентусиазиран за работата с него“, добави още Депай.