ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Шампионът Барселона отново се издъни на свой терен и завърши зрелищно 3:3 срещу предпоследния Гранада в мач от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Германският национал Марк-Андре тер Стеген се завърна на вратата на Барселона, но със сигурност няма да запомни двубоя с нищо добро, инкасирайки цели три попадения.

16-годишният Ламин Ямал спаси каталунците от още по-голям резил с два гола, като с втория оформи и крайния резултат. Именно Ямал откри резултата в 14-ата минута след пас на Жоао Кансело.

Барселона направи огромен пропуск в 41-ата минута. Ламин Ямал подаде към Педри, който продължи за Илкай Гюндоган. Германецът бе сам срещу вратаря на Гранада Аугусто Батая, но вместо да стреля реши да подаде към Левандовски. Ударът на поляка бе изчистен от голлинията от Онгла.

В 43-ата минута Факундо Пеистри подаде към Рикард Санчес, който бе изпуснат в наказателното поле на домакините и с много силен удар вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген за 1:1.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

През втората част в 57-ата минута Тер Стеген спаси много опасен удар на Факундо Пелистри, който обаче три минути по-късно направи пълен обрат за 1:2. В 63-ата минута обаче Гюндоган подаде към Левандовски, който бе сам срещу Аугусто и не пропусна да вкара за 2:2.

Гранада стигна до трети гол във вратата на Тер Стеген в 66-ата минута. Мауаса центрира в наказателното поле на Барселона, където Игнаси Микел засече топката с глава, Тер Стеген не се намеси добре и тя влезе във вратата му за 2:3.

Барселона вкара гол в 79-ата минута чрез Фермин Лопес, но попадението правилно не бе зачетено заради засада. Две минути след това Ламин Ямал отне топката от Хосе Кайехон и веднага я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата на Аугусто Батая за 3:3.

Гранада веднага можеше да вкара четвърти гол в следващата атака, но Тер Стеген успя да спаси удара на Узини, избивайки в корнер. След центрирането от корнера в наказателното поле на Барселона, Микел Рубио стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Тер Стеген. В 84-ата минута Гюндоган стреля с глава, но Аугусто Батая спаси.

Във втората минута на добавеното време на срещата Ямал сложи топката на главата на Марк Гиу, който стреля, но над напречната греда в аут.

Така Барселона няма победа срещу този съперник вече повече от три години или в пет поредни мача, а след равенството е трети с 51 точки, като изостава на десет от лидера Реал Мадрид и на пет от втория Жирона. Гранада остава на предпоследно място с едва 13 точки.

БАРСЕЛОНА - ГРАНАДА 3:3
1:0 Ламин Ямал (14), 1:1 Рикард Санчес (43), 1:2 Факундо Пелистри (60), 2:2 Роберт Левандовски (63), 2:3 Игнаси Микел (66), 3:3 Ламин Ямал (81)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!