Севиля удари у дома Атлетико Мадрид с 1:0 в мач от 24-ия кръг на испанската Ла Лига и направи важна крачка към оцеляването си в Ла Лига, записвайки най-ценната си победа от началото на сезона. Габриел Паулиста направи дебют за гостите, започвайки титуляр на "Рамон Санчес Писхуан".

Андалусийци записаха едва втора победа като домакин от началото на първенството. Единственото попадение в двубоя реализира Исаак Ромеро още в 16-ата минута на първото полувреме, а вратарят Орян Ниланд не допусна изравнителен гол.

Атлетико Мадрид можеше да изравни резултата в 19-ата минута. Марио Ермосо центрира в наказателното поле на Севиля, където Алваро Мората засече топката с глава, но тя се спря в десния страничен стълб.

Освен загубата, другата неприятна новина за Атлетико е контузията на Алваро Мората в края на първата част, когато той бе заменен принудително.

Лукас Окампос вкара гол в 58-ата минута, но попадението правилно не бе зачетено заради засада. Севиля създаде отново напрежение пред вратата на Атлетико в 59-ата минута, но Облак успя да спаси удара на Исаак Ромеро.

Съдията Иглесиас Виянуева не свири дузпа за Севиля в 70-ата минута, а най-любопитното е, че ВАР също замълча, въпреки че имаше всички основания да викне главния съдия да разгледа ситуацията, която се случи в наказателното поле на Атлетико Мадрид. Исаак Ромеро навлезе на скорост в наказателното поле на Атлетико, където бе ударен в гърба от Науел Молина и съборен на терена. Реферите прецениха, че няма основание да се посочи бялата точка, въпреки че всички аргументи бяха налице.

Гризман направи нов сериозен пропуск в 72-ата минута след комбинация с Науел Молина, но стреля неточно в аут. До края на мача Севиля успя да удържи преднината си от един гол и да се поздрави с много важната победа.

С тази победа Севиля е петнадесети в класирането с 23 точки, а Атлетико Мадрид е четвърти с 48 точки.

В друг мач от кръга Майорка се наложи с 2:1 при домакинството на Райо Валекано, а по-рано през деня Хетафе надви Селта с 3:2 в страхотен спектакъл.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!