Барселона завърши 1:1 у дома със Севиля в мач от петия кръг на испанската Ла Лига. Така и двата тима загубиха първи точки през сезона след две поредни победи преди това.

И двата гола паднаха още до десетата минута на „Камп Ноу”. Люк де Йонг (8) изведе гостите напред в резултата след центриране от корнер, но радостта им бе кратка, тъй като Филипе Коутиньо (10) изравни за 1:1. Лионел Меси потърси Жорди Алба с високо извеждащо подаване, Хесус Навас пресече топката, но всъщност я свали на крака на Коутиньо, който много точно я насочи в далечния горен ъгъл на вратата.

Като цяло срещата беше равностоен и не предложи много голови положения пред двете врати. Каталунците на два пъти имаха претенции за дузпа, но и в двата случая съдията Хил Мансано не посочи бялата точка.

След час игра Акуня игра с ръка в наказателното поле на гостите, но това остана незабелязано от съдиите. Четири минути след това Ен-Несири от гостите центрира остро, насочи топката към крака на Араухо, тя се отби от него и след това рикошира в гредата.

В 81-ата минута Меси шутира без забавяне от 20 метра и вратарят Буну отрази удара му. В добавеното време аржентинецът нахлу в наказателното поле и падна, но не получи дузпа.

След равенството и двата тима имат по 7 точки от три мача, заемайки съответно пета и шеста позиция.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА