Барселона се изложи след спечелената предварително шампионска титла в миналия кръг и допусна първа загуба на "Камп Ноу" в шампионата, губейки от Реал Сосиедад с 1:2 в двубой от 35-ия кръг на Ла Лига. След края на мача беше голямото тържество, в което "блаугранас" получиха титлата от Примера дивисион, която беше гарантирана още преди седмица.

Гостите от Сан Себастиан поведоха в резултата още в 5-ата минута. Александър Сьорлот намери с чудесен пас Микел Мерино в наказателното поле, а испанецът хладнокръвно стреля във вратата на Марк-Андре тер Стеген за 0:1.

В 30-ата минута гостите имаха шанс за втори гол, но Мото Шо пропусна златна възможност да се разпише, като за това "вина" имаше и Тер Стеген, който блесна със спасяване. 

През втората част Барса също не приличаше на отбора, който през сезона успя да си заслужи титлата и не създаваше опасни ситуации. 

В 72-ата минута логичното се случи и Реал Сосиедад вкара втори гол. Контраатака на гостите завърши с извеждащ пас към Сьорлот, който овладя топката и не остави шанс на Тер Стеген за 0:2. 

В 84-ата минута целият стадион се изправи на крака, тъй като капитанът Серхио Бускетс, който след сезона си тръгва от Барселона, бе заменен от Ерик Гарсия. 

В последната минута на редовното време Барса върна един гол. Той не стигна за точка от мача, но е доста важен за автора му - Роберт Левандовски. Полякът вече е с 22 попадения и води в класацията за голмайстор на испанското първенство пред стрелеца на Реал Мадрид Карим Бензема, който има 17 гола.

С успеха тима на Иманол Алгуасил увеличи преднината си на четвъртото място, събирайки 65 точки, срещу 60 на Виляреал. Атлетико (Мадрид) на третата позиция има 69, но и мач по-малко. 

По-рано Алмерия се наложи с 3:0 у дома срещу Майорка. Хеттрик на Ласаро осигури ценния успех в полза на "червено-белите", които се намират на 13-то място в класирането с 39 точки.

Ласаро е първият футболист на Алмерия с три гола в мач от елита на Испания.

Майорка има 44 точки на 12-та позиция.

В друга среща от кръга Хетафе направи равенство 1:1 пред собствена публика срещу изпадналия от елита Елче.

Мунир ел Хадади откри резултата още в осмата минута, но Лукас Бойе изравни в допълнителното време на първата част. 

Столичани са с актив от 35 точки на 17-то място във временното класиране.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ СОСИЕДАД 1:2
0:1 Александър Сьорлот (5), 0:2 Александър Сьорлот (72), 1:2 Роберт Левандовски (90)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!