Севиля препъна у дома шампиона и лидер в Барселона след 0:0 помежду им от 30-ия кръг на испанската Ла Лига.

Луис Суарес отправи първия точен удар още в 3-ата минута, но не затрудни вратаря Томаш Вацлик. Отговорът на домакините дойде осем минути по-късно, когато Жул Кунде отправи изключително опасен диагонален удар от 15 метра, а сантиметри го разделиха от целта.

В 21-ата минута Кунде изби топката пред голлинията след прехвърлящ удар на Лео Меси, който две минути след това шутира от пряк свободен удар две минути по-късно, но Вацлик спаси.

Каталунците продължиха да доминират, но до края на първата част така и не успяха да преодолеят защитата и вратаря на андалусци. Секунди преди почивката Меси избута гневно Диего Карлос и не получи картон, за да се стигне до истинско меле с дърпания и бутания на Серхио Бускетс и Фернандо, които обаче бяха предупредени с жълт картон. На повторенията се видя, че малко преди избухването на аржентинеца е имало грубо влизане към него от страна на Диего Карлос.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През втората част в 55-ата минута домакините бяха много близо до гола след мощен удар на Окампос от малък ъгъл, но вратарят Марк-Андре тер Щеген спаси с ръце. Две минути по-късно Мунир се отскубна отляво, напредна и шутира по диагонала, а германският страж отново се намеси решително.

В 73-ата минута Меси шутира от пряк свободен удар, а Вацлик изби над гредата. Три минути след това Луис Суарес свали топката с глава от втора греда, но не намери свой съотборник, а при контраатаката на домакините Жорди Алба се намеси с важен шпагат.

Андалусци получиха чудесен шанс за гол в последната 90-а минута, но Серхио Регилон не успя да преодолее Тер Щеген от близка дистанция.

След равенството Барса остава на върха с 65 точки и 3 повече от Реал (Мадрид), който обаче е с мач по-малко. Севиля е на трета позиция с 52 точки и на 3 пред Атлетико (Мадрид).

ИСПАНИЯ, ЛА ЛИГА – 30 КРЪГ

От петък
Гранада – Виляреал 0:1

0:1 Жерард Морено (11)

Майорка – Леганес 1:1
1:0 Салва Севиля (9), 1:1 Оскар Родригес (87)

Севиля – Барселона 0:0

В събота
От 15:00 часа: Еспаньол – Леванте
От 18:00 часа: Атлетик (Билбао) – Бетис
От 20:30 часа: Хетафе – Ейбар
От 23:00 часа: Атлетико (Мадрид) – Валядолид

В неделя
От 15:00 часа: Селта – Алавес
От 20:30 часа: Валенсия – Осасуна
От 23:00 часа: Реал Сосиедад – Реал (Мадрид)

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА - ТУК