Барселона се провали на „Камп Ноу“ и завърши 1:1 с Алавес в мач от 12-ия кръг на Ла Лига, който бе първи за каталунците след уволнението на Роналд Куман и под ръководството на временния наставник Серхи Берхуан. Домакините поведоха с красив гол на Мемфис Депай (49), но гостите възстановиха равенството с попадение на Луис Риоха (52) и си тръгна с точка.

Каталунците доминираха през първата част, в която нямаше много голови положения и логично завърши без попадения. Още в 4-ата минута Едгар Мендес се строполи на земята след удар с лакът от страна на Жорди Алба, но главният съдия Хорхе Васкес отсъди само фаул без да покаже картон на защитника на домакините.

Вратарят на гостите Антонио Сивера се намеси решително след изстрел на Ерик Гарсия с глава, а малко по-късно Серхио Агуеро отправи удар от дистанция и не намери целта. В 29-ата минута Алавес имаше възможност да поведе, но Едгар Мендес също пропусна след удар с глава. В заключителните минути на първото полувреме Агуеро трябваше да бъде принудително заменен заради контузия, а в игра се появи Филипе Коутиньо, а малко след това Мемфис Депай отправи мощен изстрел от дистанция, който принуди Антонио Сивера да се намеси решително.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Само четири минути след почивката Жорди Алба подаде към Мемфис Депай, който от границата на наказателното вкара красиво попадение, пращайки топката в горния ляв ъгъл. Радостта на каталунците обаче бе кратка, тъй като три минути след това Хоселу и Луис Риоха комбинираха в наказателното поле и вторият от тях преодоля Марк-Андре тер Щеген, след което реализира на празна врата за 1:1.

Домакините натиснаха и първи Антонио Сивера боксира решително в корнер при удар на Филипе Коутиньо, а в 59-ата минута Мемфис Депай получи пас от Гави и прати топката в десния страничен стълб. Секунди по-късно нидерландецът шутира в тялото на вратаря Сивера.

Сержи Бархуан трябваше да направи още две принудителни промени, заменяйки контузилите се Жерард Пике и Нико Гонзалес съответно с Клеман Ленгле и Алехандро Балде. Въпреки това каталунците продължиха да притиснат съперника си и да търсят победния гол, но до края на мача така и не стигнаха до ново попадение.

След равенството Барселона събра 16 точки и с по-добра голова разлика се завърна на деветата позиция, измествайки Валенсия, който по-рано срази Виляреал с 2:0. Алавес е 16-и с 9 точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ