ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барселона размаза Атлетик (Билбао) с 4:0 на „Камп Ноу“ в мач от 11-ия кръг на испанската Ла Лига и се доближи на три точки от лидера Реал (Мадрид).

Каталунците бяха пълни господари на терена и поведоха в 12-ата минута с гол на Усман Дембеле, който засече с глава центриране на Роберт Левандовски. Шест минути по-късно Дембеле комбинира със Сержи Роберто, който нанесе удар от границата на наказателното поле и след рикошет в Андер Ерера топката влетя в мрежата на баските „лъвове“ за 2:0.

Роберт Левандовски също се разписа в 22-ата минута, като този път получи подаване от Усман Дембеле и със страхотен удар прати топката под напречната греда за 3:0.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След това домакините намалиха оборотите, но все пак Дембеле записа трета асистенция в 74-ата минута, когато Феран Торес, чийто удар от движение бе прецизен и прати топката във вратата на Унай Симон за крайното 4:0. В самия край Марк-Андре тер Щеген допусна груба грешка и позволи на Раул Гарсия да му отнеме топката, но тя бе блокирана на два пъти пред голлинията.

За домакините се контузиха Гави и Сержи Роберто, а за гостите – Андер Ерера и Дани Гарсия.

След успеха си Барселона има 28 точки на второто място, доближавайки на 3 лидера Реал (Мадрид). Атлетик е шести с 18 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК