ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона се развихри и спечели убедително с 4:0 при визитата си на последния Елче в мач от 27-ия кръг на испанската Ла Лига, правейки нова крачка към шампионската титла. Роберт Левандовски (20, 66) отбеляза два гола, а по един добавиха Ансу Фати (56) и Феран Торес (70).

Каталунците доминираха от самото начало и поведоха в 20-ата минута, когато Роналд Араухо стигна до топката и я насочи към Роберт Левандовски, който с техничен удар вкара за 0:1. Този резултат се запази до почивката, като двата отбора имаха само по един точен удар до 40-ата минута. Роберт Левандовски можеше да вкара втори гол в 43-ата минута, но стреля над вратата.

 WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Малко след почивката в 56-ата минута Ансу Фати отправи удар от границата на наказателното поле и топката влезе в долния ляв ъгъл на вратата за 0:2. За него това бе първи гол за Барселона от 19 януари, когато вкара в мач от турнира за Купата на краля.

В 66-ата минута Левандовски получи подаване в наказателното поле и шутира с едно докосване, което се оказа достатъчно за втория негов гол в мача и резултатът стана 0:3. След още 4 минути игра Левандовски проби и подаде към Феран Торес, който стреля в долния ляв ъгъл за 0:4. До края мачът просто се доиграваше.

След успеха си Барселона събра 71 точки на върха и има аванс от 15 пред Реал (Мадрид). Елче е твърдо на дъното с 13 точки и на 14 от спасителната 17-а позиция, на която в момента е Еспаньол.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК